Здравният министър поиска проверка за уволненията в МБАЛ-Видин

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на здравеопазването вече е поискало от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ да извърши проверка на уволненията на санитари от спешното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин. Това съобщи министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на среща с представители на Националния синдикат „Защита“, информират от пресцентъра на здравното министерство.

От синдикалната организация настояват четирите жени – санитари във Видинската болница, да бъдат възстановени на работа, както и изпълнителният директор на лечебното заведение да подаде оставката си.

„Конфликтът продължава вече година. Това не са нито първите, нито ще са последните уволнени членове на нашия синдикат. Този натиск върху персонала на болницата трябва да бъде прекратен“ – тези опасения е изразил Красимир Митов, председател на Националния синдикат „Защита“.

„Освен изисканата от ГИТ проверка съм възложила на звено „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването също да провери сигналите за финансови нарушения във Видинската болница. Ще бъдат поискани и писмени обяснения от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Това, което зависи от министерството като принципал на болницата, ще бъде направено, защото държа на пълна прозрачност и на това, решенията, които вземам, да са базирани на факти и доказателства“, категорична бе проф. Сербезова.

След като резултатите от назначените и поисканите проверки бъдат предоставени на здравния министър незабавно ще бъдат предприети и кореспондиращите с тях действия, стана ясно още по време на срещата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар