Здравният министър след инцидента в Перник: Психическата травма на медицинската сестра е много тежка

Здравният министър след инцидента в Перник: Психическата травма на медицинската сестра е много тежка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още утре ще се срещна с министрите на вътрешните работи и на правосъдието и ще поискам на извършителя на побоя на медицинската сестра в Перник в максимално кратък срок да му бъде потърсена отговорност. Това заяви на брифинг в Перник служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, предаде БТА. Той посети пострадалата медицинска сестра в неврологично отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“. Жената е настанена в отделението с комоцио.

Мъж нападна медицинска сестра, докато му помага

Състоянието ѝ от психическа гледна точка е изключително тежко, заяви д-р Меджидиев. По думите му жената е изключително травмирана, няма застрашаващо живота ѝ състояние, но психическата травма е много тежка. Тя е сестра с богат опит, вежлив и коректен човек, каза министърът и изрази убеденост, че медицинското лице няма никаква вина за случилото се. Тя е посрещнала пациента и той я нападнал без никаква причина. Бил е в нетрезво състояние.Според министъра пострадалата сестра е необходимо да си отпочине, да се разтовари и след това да се срещне с психолог.


Има пет осъдени насилници над медицински лица, каза още Меджидиев. Той определи деянието като много тежко престъпление, което е необходимо да се криминализира. Министърът посочи, че медиците в ежедневната си практика се срещат с хора в най-различно състояние, изтърпяват всякакви ситуации. Но да се посегне и на нашия живот – на сестрите, санитарите и лекарите, това е абсурдно поведение, категоричен е д-р Меджидиев.

Вчера 49-годишната медицинска сестра Валентина Маркова бе нападната и бита от пациент в спешното отделение в пернишката болница. Пострадалата е с 15-годишен трудов стаж като медицински работник.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар