Кирил Асен

Зелените активисти от ППДБ мълчат, докато ни ограбват със скъп ток от ВЕИ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зелените активисти от розовата коалиция ППДБ мълчат, докато ни ограбват със скъп ток от ВЕИ и тровят страната с отпадъци. Това написа във Фейсбук лидерът на “Възраждане“ Костадин Костадинов, коментирайки начина на загробване на лопатките от перките от вятърните централи.

Костадинов посочва, че щом излязат от употреба, те се заравят в земята. И съобщава, че след подаване на заявление по линия на закона за достъп до обществена информация до МОСВ станало ясно, че над 850 подобни перки са внесени и продължават да се внасят от други страни-членки на ЕС за заравяне в България.

Ето целия текст на Костадин Костадинов: 

Малкото жълто нещо е булдозер. Заравя лопатки на вятърни турбини, използвани за зелена енергия. Защо? Защото са повредени или амортизирани и още не е открит метод за рециклирането им. Дори и след 1 000 000 години, няма да се разпаднат. Земята не може да стопи подобни отпадъци от “зелена” енергия…

В България има над 5000 действащи подобни перки, 80% от тях трябва също да се заровят до края на 2030 г. Още по-лошото е, че в България масово се внасят подобни “зелени” отпадъци и от други страни от ЕС. След подаване на заявление по линия на закона за достъп до обществена информация до МОСВ стана ясно, че над 850 подобни перки са внесени и продължават да се внасят от други страни членки на ЕС, за заравяне в България.

Странно е защо мълчат зелените активисти от розовата коалиция ППДБ? Мълчат, докато ни ограбват със скъп ток от ВЕИ и тровят страната с отпадъци!

Тази информация, заедно със снимката, ми беше предоставена от моя приятел Боян Максимов. Признавам си, че не бях запознат с нея. А колко от вас са? Сега, докато ни лъжат как ще заменят цапащите природата ТЕЦ с екологични ВЕИ, дали някой от розово-зелените активисти ще каже нещо по въпроса? Съмнявам се.

Ето защо за пореден път припомням позицията на Възраждане – тецовете не само, че не бива да се затварят, но и трябва да се разширят като мощности. Скоро ще управляваме страната и ще изпълним намеренията си.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар