Зелени коридори и този уикенд в София – София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И тази събота и неделя – 28 и 29 август ще бъдат отворени “зелените коридори” за ваксинация в София, съобщиха от Столична община.

Желаещите граждани да си поставят ваксини могат да го направят в пунктовете  в Парадайс МОЛ, Ринг МОЛ, Сердика МОЛ, България МОЛ и The Mall, които ще работят от 13.00 до 18.00 часа, както и в пункта, разположен в Културният дом в жк. “Дружба”, които ще бъде отворен от 9.00 часа до 16.00 часа.

Тази неделя – 29 август,  ще бъде отворен още един пункт – в НЧ “Асен Златаров” в кв. “Христо Ботев” с работно време от 9:00 до 16.00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

Медицинските  екипи, които ще консултират гражданите и ще поставят ваксини  са от 12 ДКЦ, 17 ДКЦ, 11 ДКЦ, IV МБАЛ и II МБАЛ. Кампанията се осъществява с помощта на Столичната РЗИ и екипите на дирекция “Аварийна помощ и превенция” на Столичната община.

До момента в “Зелените коридори” през уикендите са поставени 16 500 дози ваксини. През делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та.

Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да се намери тук – https://www.sofia.bg/documents/20182/13902230/13.jpg/5214690c-2110-4648-a45b-31713c8fe129?t=1629288972690

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Те се извършват при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община – https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Поставянето на ваксини в мобилните пунктове започна с цел увеличаване на ваксинираните на територията на Столична община по идея на кмета София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Столичната РЗИ.

“За нас е изключително важно повече хора да се ваксинират. Чрез “зелените коридори” изнесените пунктовете и посещенията на място подпомагаме и насърчаваме ваксинирането”, каза кметът и припомни, че от 1 септември се приемат и заявки за поставяне на ваксини на работещите в училища и детски градини.

Столичната община стартира и нова информационна кампания “Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар