Зеленогорски иска депутатите да одобрят гласуване по пощата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кризата с COVID-19 е предизвикателство, което създава невъзможност на избирателите, поставени под карантина да упражнят конституционното си право на глас. Също така, абсолютният отказ от страна на управляващите за бързо въвеждане на електронно-дистанционно гласуване представлява реално възпрепятстване на почти 1,5 млн. български избиратели, живеещи извън България, да упражнят правото си на глас.

От “Достойнството на един народ”-ДЕН изискваме парламентът да разгледа спешно внесеното, преди две години, предложение на “Демократична България” за промяна в Изборния кодекс, и законодателно уреждане на гласуване по пощата. Заявяваме, че чрез гласуване по пощата в условията на световна пандемия ще се повиши значително избирателната активност на българите в страната и чужбина.

В предстоящите промени в Изборния кодекс е необходимо въвеждането на активна регистрация за участие в изборите, изчистване на избирателните списъци от “мъртви души” и създаване на професионална администрация, която да осъществява изборния процес.

Системното неглижиране на тези предложения, от управляващите, Парламента и ЦИК опорочават възможността за провеждане на честни и свободни избори.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар