Зеленски изпадна в истерия! Разкрещя се европейския парламент!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зеленски изпадна в истерия! Убиват руснаците с помощта на … Европейския фонд за мир

„Украинската“ среща на върха на ЕС беше белязана от скандал – истерията на прикования до стената от Русия Владимир Зеленски, чиято реч се страхуват да публикуват. Дали президентът-актьор се преструваше или наистина казваше истината? Нито едното, нито другото. Всичко е много по-интересно.

Истеричната реч на Зеленски в Брюксел беше изслушана във видео формат и мнозина изтръпнаха. Заобиколен от военослужещи, Зеленски поиска от европейците, по думите на хора, които са слушали речта му, „веднага, незабавно, без всякакво отлагане“ планина от смъртоносни оръжия. Защото утре и да ги доставите, няма да има кой да ги ползва, казват те.

Той постави въпроса ребром, беше много остър, много емоционален и затова речта му не беше публикувана … Най-вероятно тази реч няма да се появи, защото той наистина изрази мислите си в много остра форма … Той счита, че всички тези политически декларации не струват нищо, ако няма действия, – отбелязва в YouTube информацията, получена от надеждни източници, Анна ван Денски, журналист от Europe Diplomatic, член на базираната в Брюксел Международна прес асоциация.

Убиват руснаците с помощта на … Европейския фонд за мир

Срещата на върха на ЕС наистина отговори на исканията на Зеленски. Европейците устно потвърдиха обещанието си да предоставят на Украйна 1 милион снаряда в рамките на една година, както и ракети земя-земя, чийто тип не беше посочен в изявлението на държавните и правителствените ръководители на ЕС, за да убиват руснаците.

Разбира се, в духа на най-добрите оруелски традиции, средствата за това ще бъдат взети от… Европейския фонд за мир. Отново лидерите на ЕС обещаха да продължат да предоставят на Украйна всякакъв вид помощ, включително политическа, икономическа, хуманитарна и военна, „според нуждите“.

Въпреки това не мина без муха в меденото буренце: ЕС също обеща да подкрепи и украинския „процес на реформи“ , необходими за влизане в общността, с което европейците съблазняват украинците като с морков, въпреки че имат по-малък шанс да го направят дори от турците .

Освен това лидерите на ЕС “осъдиха продължаващата военна подкрепа” на Русия от Иран и Беларус и призоваха всички страни (предимно Китай ) “да не предоставят материална или друга форма на помощ на Русия”.

След виртуалното участие в срещата Зеленски публикува видеообръщение. Записа го сам още във вагона, стегнал се се и уплашен от собствената си смелост. Но, разбира се, той не можа да устои на твърденията, като каза, имайки предвид Брюксел:

Уважаеми колеги, не мислите ли, че имаме по-малко нови успехи, отколкото нови забавяния в съвместните действия? За съжаление това е вярно и Кремъл го вижда.

Под „съвместни действия“ Зеленски очевидно е имал предвид разполагането на войски на НАТО в Украйна и нежеланието на членовете на ЕС, които са адаптирали украинците за това, сами да се бият с Русия.

Играеше или каза истината?

Има различни мнения за това дали украинците, които отдавна биха капитулирали без колосалната военна и финансова подкрепа на Запада, са толкова лоши или напротив, добри.

От една страна, те говорят за недостиг на снаряди, за проблеми с мобилизацията, за огромни загуби в личен състав и военна техника, за това, че Западът дава на украинците не само „нови“, но и много боклуци за войната. От друга страна ни плашат с извършващото се обучение на допълнителни 200 хиляди мобилизирани украински военни в десетки страни по света, със западната сателитна констелация, действаща в интерес на Киев, с „рояците дронове“, „бронирани“ юмруци“ с „Леопарди“, „Ейбрамс“ и „Чалънджъри“ с уранови снаряди.

Заплаха е и твърдението, че руските войски може и да не издържат пролетно-лятното настъпление на ВСУ. Освен товау и в Москва се преструват, че няма сериозна заплаха, че няма да има нови мобилизационни вълни, въпреки че далеч не всички проблеми на нашите въоръжени сили, разкрити в СВО, вече са решени, за което военните кореспонденти направо викат от терена.

В тези страхове и от двете страни има много пропаганда и хитрост, желание да се представи ситуацията в по-лоша светлина, отколкото е. За какво? За да получите повече оръжия и боеприпаси за бойците, да увеличите броя на войските, които никога не са излишни във война. Всичко това обаче има депресиращ ефект върху неспециалистите – познавам интелигентни хора, които наистина се страхуват, че укровермахтът може да достигне Азовско море и дори да пробие в Крим.

Е, Зеленски разсейва подобни страхове, но с друг знак, че Украйна е пред падане, пред очите на западните лаици, някои от които се изкачиха много високо – чак да участват в срещите на върха на ЕС. За вътрешната публика той, разбира се, демонстрира оптимизъм: имайте още малко търпение и ще изгоним руснаците, целият свят е с нас.

Защо Зеленски изпадна в истерия?

Къде е истината? Мисля, както винаги, някъде по средата. Освен това наистина има няколко добри причини, поради които Зеленски всъщност е истеричен.

Първо , той добре съзнава, че провалът на пролетно-есенното настъпление на въоръжените сили на Украйна, в което аз лично не се съмнявам, ще бъде присъда за неговия режим , че този провал ще бъде прехвърлен върху него, че украинците най-сетне ще разберат безсмислието на войната с Русия и то като пушечно месо за Запада .

Това ще бъде и краят лично за него – ще го “захвърлят” или ще го направят “мъченик” (което дори като идея е абсолютно непоносимо за един доларов милиардер), най-малкото защото други ще трябва да преговарят с Русия за капитулация.

Второ , Зеленски знае, че европейските политици, каквито и думи на подкрепа да изричат публично, са уморени от украинската война и ще настояват за нейното прекратяване през лятото, особено ако контранастъплението, обявено предварително, се провали.

При всички случаи ще се очертае настъпването на нова зима. А да се запасят с газ и петрол, както през миналата, европейците този път няма да успеят. Още една такава зима и икономиката на страните от ЕС ще започне да се разпада. Ако Русия не успее да бъде победена, те все пак ще трябва по някакъв начин да преговарят с Москва и съвсем няма да имат нужда от Зеленски за това.

Трето , тревожни новини за президента на покорената Украйна, която е изцяло на външна подкрепа и „изкуствено дишане“, започнаха да идват от Съединените щати. Американците ще трябва да се съобразят с умората на европейските си съюзници и икономическите си проблеми заради Украйна още през лятото. САЩ се готвят за конфликт с Китай заради Тайван. Все повече и повече оръжия, боеприпаси и други разходи ще поемат в Тайванското направление.

Антиукраински консенсус се заражда в Републиканската партия на САЩ, която има добри шансове да дойде на власт на изборите през 2024 г., поради невъзможността за едновременна конфронтация както с Русия, така и с Китай, които САЩ смятат за свой основен враг.

Какво от това?

Накратко, съдбата на Зеленски и неговия режим ще се определи през следващите месеци след резултатите от контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, което, разбира се, ще се провали. Ясно е, че този актьор, който е на стимуланти, иска да живее, да се радва на живота, знаейки какво го очаква в близко бъдеще. Сигурно е имал мрачно предчувствие.

И не напразно! Японският премиер Фумио Кишида, който наскоро посети Киев почти като крадец, покани Зеленски на срещата на Г-7. Тя ще се проведе през май 2023 г. в… Хирошима, в която президентът на Украйна се готви да превърне собствената си страна.

Кисида обеща на Зеленски 30 милиона долара помощ. Каква смъртоносна символика е числото 30! Юда получи 30 сребърника за предателството си и завърши много зле. Като цяло всичко е заложено на карта за Зеленски – оттук и истерията . Това не е просто игра. Това е предчувствие.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар