Зеленски

Зеленски сънува връщане на територии, а руската армия превзе цялата Светлодарска дъга!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна трябва да си върне териториите, завзети от Русия, в рамките на следващите три до шест седмици. В противен случай това ще стане много по-трудно.

Ръководителят на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ Адам Смит е заявил за това след срещата си с президента Володимир Зеленски, съобщава Politico.

 

Според неговите думи, украинските власти искат да постигнат мирно споразумение с руснаците, но първо трябва да бъдат отвоювани окупираните територии.

„Следващите три до шест седмици са решаващи“, казва Смит. Той заявява, че е чул това от Зеленски и други високопоставени лица.

Смит добавя, че този период е важен, защото зимата с по-ниските си температури и тежки условия ще забави боевете и ще се достигне до жестока война на изтощение.

В същото време руските войски са превзели Новолуганское в Донецка област. Това е съобщил заместник-началникът на военната администрация в град Светлодарск Максим Черевко, информира украинското издание „Страна“.

„Оттеглихме се от Новолуганское. Къде точно се оттеглихме – не мога да кажа. Знам, че войските са били изтеглени под натиск“, казва Максим Черевко.

Той отбелязва, че все още се водят боеве в тази посока.

„Непрекъснато се обстрелват районите на Семигорие, Кодом, целият район е подложен на силен артилерийски обстрел, както и на въздушни удари“, добавя Черевко.

Новолуганское се намира близо до топлоелектрическата централа Углегорск, която вчера следобед бе превзета от руските войски и армиите на ДНР и ЛНР.

От този момент нататък съюзническите сили поеха пълен контрол над цялата „Светлодарска дъга“ – укрепения район на Въоръжените сили на Украйна югоизточно от Артьомовск. Припомняме, че самият Светлодарск беше освободен още през май.

Украйна ще бъде изправена пред нова пълномащабна война с Русия, която ще „умъртви московския империализъм“. Това мнение е изразил военният експерт Петр Черник, съобщава „УНИАН“.

Според неговите прогнози нови широкомащабни военни действия между Украйна и Русия могат да се случат както след шест месеца, така и след 5-10 години.

Освен това Черник е изразил увереност, че продължаващата война няма да приключи бързо, както предполагат някои експерти и специалисти.

„Не съм оптимист, че тази война ще приключи бързо. Освен това съм склонен да смятам, че активната фаза на военните действия ще стихне до есента, ще настъпи оперативна пауза, тъй като сега нямаше никаква оперативна пауза, а само намаляване на артилерийското влияние, очевидно благодарение на системите HIMARS.

– А след това, след известно време, половин или една година, трудно е да се каже, може би пет или дори десет, повторна и окончателна руско-украинска война, която трябва да сложи край на московския империализъм като такъв, няма друг вариант. Или ние тях ще победим, или те нас“, смята експертът.

Германия е предала на Украйна трите обещани ракетни установки MARS-II, както и три допълнителни самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000. Това се съобщава на уебсайта на германското министерство на отбраната.

Прехвърлянето беше потвърдено и от ръководителя на агенцията Кристина Ламбрехт.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар