Зеленски с ВИДЕО послание: Животът ще победи смъртта – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е „спонсор на тероризма“ във великденското си обръщение, като осъди смъртоносната атака срещу южното пристанище Одеса, която съвпадна с честването на Велика събота преди празника на Великден, празнуван на 24 април от много християни в Украйна.

„Днес беше Велика събота за християните от източния обред. Денят между Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в такъв ден“, каза Зеленски. „Но ще има Възкресение. Животът ще победи смъртта. Истината ще победи всяка лъжа, а злото ще бъде наказано.“

Най-малко осем души, включително тримесечно бебе, бяха убити при руски ракетни удари в Одеса в събота, каза Зеленски. По-рано украински служител каза, че най-малко шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, докато Русия продължава бруталната си офанзива в южната и източната част на страната.

В изказването си в събота вечерта Зеленски благодари на защитниците на страната, „които гарантират нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден“ и обеща справедливост за Украйна.

„Въпрос на време е всички руски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните престъпления. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци у дома. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е силен мир“, каза той.

Много украинци празнуват Великден според Юлианския календар, като тази година Великден се пада на 24 април.

Днес пък Зеленски пусна ново послание, придружено с поздрав и видео:

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар