Земеделските производители от Шипка са решени да заведат дело срещу Агенцията за борба с градушките – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Земеделските производители от Шипка са решени да заведат дело срещу Агенцията за борба с градушките

ФБ/Метео България

Земеделските производители от Шипка са решени да заведат дело срещу Агенцията за борба с градушките. Това съобщи в социалните мрежи собственикът на най-голямата ферма за месодайни говеда в Централна България Кънчо Кутев, предаде репортер на 
“Фокус”

“Ще си търсим правата до край. Ще внесем и необходимите документи в Страсбург. Разполагаме със доказателства, за да покажем безхаберието на тези, които трябва да ни пазят на полето. Ние платихме висока цена заради немарливото управление на цяла една некадърна агенция. Срам и позор за вас, гадове безхаберни! Аз съм единственият, който си е прибрал реколтата и то бързо, за да не пострадам много. И застраховки имам, но всички останали нямат. Това не урежда нещата, ние искаме справедливост – това е!”, пише гневно Кутев.

Той разказва, че в неговите земи е намерил и множество убити животни – между 15 и 25 щъркела, около 100 заека и други видове дивеч. Друг жител на Шипка допълва, че са избити и хиляди пчели. 

“Цялото поле е пълно с трупове! Сега какво ще ги правим? До онзи ден пееха пъдпъдъци, а сега всичко мирише на мърша. Министърът идва онзи ден в Шипка, трябваше да му ги натоварим в багажника – поне да му остане спомен от тук. Добре, че ние бяхме в здрави комбайни и останахме живи”, каза още Кутев.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар