Земеделците договориха: Без слънчоглед от Украйна. Денков: Всичко минава контрол

Земеделците договориха: Без слънчоглед от Украйна. Денков: Всичко минава контрол

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България няма да внася слънчоглед от Украйна. Това заяви министър-председателят Николай Денков след срещата между властта и протестиращите земеделци, предаде“Фокус“.

„След малко ми предстои разговор с премиера на Украйна, в който ще обясня, че в дискусиите днес сме обсъдили, че ще има определена квота за Украйна и тази квота ще бъде разрешена за внос, след като се уточни колко е голяма. В близкия период ние няма да позволим внос на слънчоглед от Украйна“, заяви Денков.По отношение на останалите продукти премиерът заяви, че преговорите между Европейската комисия и Украйна продължават за това дали могат да се включат и други продукти, както са посочени в исканията на протестиращите.


„Не знам какъв ще бъде изходът от преговорите, но ние ще направим всичко възможно те да бъдат включени. Ако не, тогава на двустранна основа ще преговаряме с Украйна“, каза премиерът.

Той отново увери, че до този момент не е имало нито един украински продукт, който да е бил с лошо качество. Денков бе категоричен обаче, че ако има такива, те ще бъдат върнати обратно.

Властта е поела ангажимент да изплати обещаните обезщетения на земеделците до края на месец септември. След като бъдат събрани всички заявки, ще бъде изчислена общата сума, която трябва да бъде изплатена.

Илия Проданов, който подаде оставката си като съветник на министъра на земеделието, заяви, че тепърва ще споделят резултатите от разговорите на протестиращите. Той каза обаче, че не е гаранция, че протестите ще спрат.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар