Зимата идва утре: Сняг изненадва София и Перник

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че до настъпването на астрономическата зима има още над два месеца, очаква се още утре сняг „да затрупа“ София, Перник, Кюстендил и други градове от София-област. От седмици сняг има и по високите части на планините.

За 14 октомври, четвъртък, Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от втора степен – оранжев код, за 11 области от Западна България. С понижението на температурите в тези 11 области на Западна България дъждът ще се примесва със сняг, а за областите – София-град, София-област, Перник и Кюстендил, е в сила предупреждение и за снеговалеж. Това показва картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Предупреждение от първа степен – жълт код, за значителни валежи от дъжд, е в сила за утре в 13 области на страната, които основно са в Северна и в Централна България.

Без предупредителни кодове за утре – за дъжд и сняг, са само четири области в страната. Това са Видин, Добрич, Варна и Бургас.

Същевременно климатологът проф. Георги Рачев зарадва с новината, че след няколко дни ще има „циганско лято“. Ще имаме дори 23 градуса, каза той.

Няма да се отървем от градушки и суша, прогнозира в далечен план проф. Рачев. На Димитровден ще е топло. Зимата ще бъде над шейсет процента с нормални температури, с малко по-високи от обичайните за сезона.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар