Зимата се завърна: Затворени са проходите „Троянски“ и „Петрохан“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Продължава обработването на настилките, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника, съобщиха от АПИ.

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход – “Троянски”. На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава. На брифинг от пътната агенция обявиха, че затворен за движение е и “Петрохан” заради три активизирали се лавинни процеса. 

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите “Предел”, “Превала” и “Рожен”, както и по пътя Кюстендил – ГКПП “Гюешево”.

Инциденти

Няма сигнали за бедстващи шофьори. Имало е обаче три инцидента с тирове – камион е влязъл в крайпътна канавка по републиканския път III-112, от “Дунав мост 2” при Видин; друг инцидент е станал на АМ “Струма” и трети на “Хемус”. И при трите произшествия е реагирано своевременно и не е имало тежки последствия, обясни инж. Иван Досев от пътната агенция, цитиран от bTV. 

Ограничения и опасно време 

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед – Пампорово – Стойките, Девин – Михалково, както и Добридол – Дреновец – Тополовец в област Видин.

Днес в 24 области е обявен жълт код за потенциално опасно време. За Перник, Софийска област, София-град, Кюстендил, Габрово, Търговище, Разград, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Велико Търново, Силистра, Русе, Варна, Разград, Добрич, Шумен, Плевен и Смолян предупреждението е за силни валежи от дъжд и сняг. В областите Търговище, Разград и Шумен има силен вятър и условия за виелици и навявания.

От пътната агенция апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар