Зимата се завърна: Над 100 снегопочистващи машини са на терен в столицата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване. Над 100 снегопочистващи машини са на терен и извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт във всички райони на града, както и общинските пътища, мостове и Южната дъга на Околовръстен път.

Обработват се и основни улици в районите, стръмни участъци и частично вътрешно-квартални улици в “Оборище”, “Лозенец”, “Витоша”, “Връбница” и др., съобщи БНР.

Най-обилни са валежите от сняг в планинските части на града. В район Витоша се извършва и избутване на снежна маса.В природен парк Витоша обработките се изпълняват с опесъчаване на пътищата “Драгалевци – Алеко” и “Бояна – Златните мостове”.

Градският транспорт се движи при зимни условия навсякъде по обичайните си маршрути. Апелът към шофьорите е да карат с автомобили, оборудвани за движение през зимата и да се движат със съобразена скорост.

В Кризисния център на общината са настанени 93 души, които са останали без дом. В него те получават храна и подслон

Граничните пунктове “Кулата” и ГКПП “Капитан Петко войвода” са затворени за камиони

От 14 ч. днес временно е преустановено движението на товарни автомобили над 3.5 т през ГКПП “Кулата” и ГКПП “Капитан Петко войвода”, предупреди МВР.

Въведеното ограничение е от гръцките власти, а причината е влошени метеорологични условия на територията на Гърция.

И утре се очакват валежи от сняг

Във връзка с ниските температури и очакваните снеговалежи над по-голямата част от страната, Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно и ако е възможно, да ограничават пътуванията. Тези, които ще са на път, да са с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изправервания.

Утре в 19 области в Западна, Централна и Южна България е определен жълт код за потенциално опасно време за интензивен снеговалеж и ниски температури. Ще има условия за поледици, навявания и образуване на преспи. Възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар