Зимното разписание на влаковете влезе в сила

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият график на влаковете влиза в сила от днес – 11 декември. Има промени в часовете на някои тръгващи и заминаващи влакове, съобщиха от БДЖ.

Най-големият проблем както за пътуващите, така и за ръководството на БДЖ, е графикът на регионалните композиции. И тази година композициите от малките села и градове до по-големите населени места предизвикват недоволството, защото за пореден път се оказва, че няма достатъчно влакове. Причините затова са: липсата на подвижен състав и ограничената държавна субсидия на БДЖ, посочват от компанията, цитирана от БНР.

От ръководството обясниха, че към момента разписанието е направено така, че да се съобразява с гарите, от които пътуват повече хора. Уточнява се също, че ще има промяна в графика, където това е необходимо и възможно.

Преди дни инициативна група обяви, че е събрала над 100 подписа срещу новото разписание на БДЖ, което предвижда промяна в графика на движение на влака Стара Загора – Горна Оряховица, заради която хората няма да могат да се прибират от работа.

От БДЖ увериха, че на 19 декември ще бъде осигурен друг влак по старото разписание. От ръководството на железниците отбелязват, че ако някъде трябва да се спре железопътното движение, ще бъдат осигурени автобуси по конкретния маршрут.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар