Златимир Йочев и Биляна Гавазова – новата двойка, която ще води сутрешния блок на bTV

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата екранна двойка на bTV, която ще води предаването “Тази сутрин”, е Златимир Йочев и Биляна Гавазова, съобщиха официално днес от телевизията.

Двамата опитни водещи ще продължат мисията на сутрешния блок да предоставя на зрителите висококачествена ТВ журналистика – новини в реално време с живи включвания от страната, горещи политически разговори, разследвания и най-значимите потребителски теми, подчертаха от медията.


Разбра се кой сменя Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV

Досегашният водещ Антон Хекимян, който замени Венелин Петков на поста директор на “Новини, актуалните предавания и спорт”, слиза от ефир от 1 март, и ще бъде заменен от двама души, каквато беше практиката и преди години.

За Йочев вече се разбра, че се влива в екипа на телевизията. Повече от три години той е водещ на сутрешния блок на националната Bulgaria ON AIR, а пътят му в телевизионната журналистика започва още през 2007 година в БНТ. Оттогава до днес Златимир е придобил богат опит във всички сфери на публицистиката и новинарството – като репортер, автор, редактор и водещ на предавания и емисии, се подчертава в официалното съобщение.

Любопитен факт е, че само преди два месеца в bTV се премести и съпругата му – Марина Цекова, която преди това водеше новини по Нова тeлевизия.

Гавазова и досега е част от предаването и едно от разпознаваемите му лица. Тя ще продължи да прави и рубриката си “Чети етикета”, която в последните години се утвърди като запазеното място за потребителски теми в телевизионния ефир, като често става повод за широки обществени дебати, незабавната реакция на държавните институции, проверки и дори предложения за промени в законодателството.

Решението за промените е взето от Антон Хекимян.

“Биляна и Златимир са колеги с доказан журналистически опит в телевизията и нямам съмнение, че ще продължат успешно мисията на “Тази сутрин” да представят първи на зрителите най-важните теми от деня и ексклузивните събеседници, топ експертите и авторитетите по общественозначимите теми. Пожелавам им успех и продължавам да работя заедно с тях и екипа на предаването, за да задаваме стандарта за успешен сутрешен блок в България,” коментира той.

Освен новия формат с двама водещи, екипът на “Тази сутрин” ще въведе още нови елементи, които зрителите ще видят от 1-ви март, обещаха от телевизията.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар