Зловеща история! Животът в секта: Не даваха да гледам телевизия, да празнувам рождените си дни и най-страшното …

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джой днес е 71-годишна жена, която живее в Сидни и най-много обича да прекарва времето си с внуците си. Но нейният живот всъщност е зловеща история, която е решила да сподели в книгата си „Радостта и страданието“.

 

Именно тя е родена в най-тежката религиозна секта, което означава, че е израснала отгледана в строгите правила на тази общност. Като дете не можела да гледа телевизия, да има свои собствени играчки, да празнува рождения си ден, нито да чете приказки за деца. След като 25 години е живяла в страх, успяла да избяга, но кошмарите от този период сънува и до днес.

– Вярвам, че са виновни за много жестоки неща, разказва в интервю и допълва, че са „унищожили живота в семейството й“.

Никога няма да забравя миналото и как избягах, такива неща не се забравят. Докато растяла са я заплашвали, че „няма да отиде в рая, ако гледа телевизия, слуша радио, ходи на кино или на училищни екскурзии, дори ако празнува своя или чужд рожден ден или ако се включи в местните хорове. През цялото време сънувала свободата, но знаела, че ако напусне сектата, ще прекрати отношенията със семейството си.

Тази секта отиде толкова далеч, че за нас „обичайните неща“ бяха грях, заради който ще свършим в ада, така че преди 25 години не е носила панталон, защото това било „мъжко облекло“. Чак след като се освободила, започнала да пътува, да създава приятелства и се влюбила.

Въпреки, че съм свободна, се чувствам виновна, че напуснах семейството си и този товар носих през всичките тези години, казва Джой, която изоставила седем братя и сестри. В сектата всички безусловно слушат основния лидер, а по-късно разбрала, че баща й е бил изолиран от сектата.

– Вярвам, че това е разбило баща ми, защото е трябвало да се раздели с майка ми, разказва Джой и добавя, че разбрала, че майка й е починала през 1991 г., но не й разрешили да отиде на погребението й. Припомня си бизарните срещи в сектата и дори по-късно, когато избягала, разбрала, че те са извършвали престъпления.

– Като млад човек, който растеше там, нямах представа за това, но тези хора са и сексуални насилници, разказва Джой и обяснява, че там ги уверявали, че нищо от това не могат да докладват в полицията.

Джой твърди, че в сектата сексуално са подлагали на тормоз и деца.

Източник: zajenata.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар