Бедност Кирил Петков

Злокобна идеология стои зад скока на цените. Целта не е “защита на планетата”, а редуциране на нейното население

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нашите врагове са глобалните елити, които са на път да поемат пълната власт върху планетата, но им пречат Русия и Китай. Тези западни неолиберални глобалисти в момента подменят религията ни с идеология – да няма държави, зелена антиутопия, политика на джендър идентичността. Бъдещият човек да няма държава, родина, семейство, религия, етнос и даже пол. Това е моралната основа, на която стъпват всички щедро финансирани от глобалистите глобални и местни политически акции днес: от животновъдство и храни, през автомобилостроене, та до финансовия сектор и парична политика на централните банки. Нищо не е пожалено. Всичко е под сатъра на либералните глобалисти. За общото благо, разбира се!

 

Битката днес с “климатичните промени” е абсолютен императив, който е в пълно противоречие с оцеляването на човешкия род занапред. Енергийният абсурд, към който ни тика Западът удря не само изкопаемите горива – нефт, газ, въглища – ако приемем, че битката действително е с въглеродния отпечатък… Атаката обаче е и срещу далеч по-чистата и “щадяща откъм вредни емисии” ядрена енергия, например, или дори срещу ВЕЦ-овете, пречещи, видите ли, на флората и фауната във водоемите!

Целта явно не е “да защитим планетата”. Целта е да се редуцират хората, които я обитават. Тъжно, но факт. Защото има странни неща. Някак без бой и без скепсис ние приехме новата нормалност на Запада, в която бедните стават по-бедни, а богатите стагнират икономически и западат културно и нравствено, изнасяйки напрежението в собствените си общества навън. В основата на убийствената инфлация, освен напечатаните от САЩ и Брюксел трилиони, е именно енергийният Холокост, на който са подложени гражданите в Европа и САЩ. От десетилетия. Опитът да бъде наложен и на все по- развиващите се икономически държави от Глобалния Юг (Бразилия, Индия, Индонезия, Турция и Иран) + Русия и Китай е колкото безплоден, толкова и неморален. Явно по този начин Западът се опитва да изравни силите в икономическата надпревара, която очевидно губи…

Западните ни ментори унищожават сигурната и достъпна енергия, базирайки се на едностранчивото допускане, че днес “затоплянето” е невиждано и само и единствено вредно. Разбира се, деиндустриализацията и осакатяването на енергийната обезпеченост води до липса на кувьози в Африка, до мизерия и слаба превенция в Близкия изток, изобщо до глад и социална дезинтеграция при по-бедните – в развиващите се икономики. И удря настигащите Запада държави. Трудно е да настигнете някого, като ви вържат единия крак и едната ръка с пранги. Просто казано: цинизмът им е безграничен.

Студът, например, е в пъти по-опасен от топлината, а с енергията от изкопаемите горива сме свели опасностите от “климатична смърт” до минимум – климатици, хеликоптери, диги, спасителни кораби, поливни и отводнителни системи… Списъкът на инструментите, зареждани с изкопаеми горива, е безкраен. А огромните ползи за човечеството, които те носят -в момента силно се заглушават от неолибералната пропаганда.

Всъщност днешната ни развита цивилизация възниква изцяло на базата на изобилна, разполагаема енергия при поискване. Колкото по-енергийно ефективен си, толкова повече енергия използваш, произвеждайки повече и като обем. Елементарно и логично.

Днес на нас, българите, ни пробутват “План за възстановяване” от нещо, от което сме се възстановили сами така или иначе – истеричните локдауни преди година-две. Предлагат ни се буквално смешни пари да затваряме въглищни мощности – пари, които само от износа на нашата ел. енергия ще спечелим сами за две-три години. Хокат ни за инфлацията – всъщност основната и единствена реална пречка срещу лелеяното членство в еврозоната. Но кое предизвиква инфлацията, по дяволите?! Как може да си сляп фен на зеления диктат и същевременно да си защитник на евроинтеграцията ни – та двете се взаимоизключват…

А вследствие на гореспоменатото тази “интеграция” не върви на добре. В Европа (във Франция, например) вече спират вътрешните полети, а скоро и такива до близки международни дестинации – като от Франция до Италия, да речем. Самите евтини полети полека-лека ще останат в аналите на стопанската история. “Данък керосин” ще се погрижи да пътуваме – и оставяме въглероден отпечатък – все по-малко. Всичко ще е жп, нищо, че за нас това е равносилно на ядрена атака в сферата на транспорта – след 33 години реформи в БДЖ, железопътния ни транспорт днес е в ранния палеолит.

Пак по линия на инфлацията – този път производствената: Суровини, метали, горива – цените хвърчат и се лутат, убивайки всякакво рационално стопанско изчисление. Замръзват проекти, обществени поръчки и инфраструктура. Оставаме изолиран европейски буфер за мигранти, ако не направим нещо спешно.

Всъщност заради тези гигантски цени скалъпихме приемлив дефицит на хартия – няма инвестиции, а дългосрочно това значи и по-малък растеж. ЕК може да са доволни, но това е самоунищожение. Няма нужда да имаме геополитическа цел, за да правим това, което е правилно за България. Не трябва да сме толкова инфантилни.

Важно е да отбележим, че след десетина години в ЕС няма да има дизелови и бензинови коли. Решение на ниво ЕК и ЕП. Електрифицираме се бързо, разчитайки на колебливо снабдяване с електричество от слънце и вятър. Никакъв шанс. Без изкопаеми горива за балансиране на системата (въглища или газ), тя рухва. И де факто зависите напълно от недостатъчен капацитет за електроенергийна генерация и оскъдни зарядни станции – моловете ще се превърнат във втори дом на желаещите да заредят електричката. Качество на живот, та ум да ти зайде…

Собствената кола – символът на свободата – ще бъде лукс. Съвсем скоро. Вързани сте географски – край на свободата на придвижване… и забравете за обединена и свързана Европа. Отвореното общество на Сорос и Държавния департамент на САЩ рязко си затваря вратите. По идеологически причини. Защото глобализмът можеше да се осъществи само ако обхване целия свят под контрола на един център – Вашингтон. Но Пекин и Русия казаха- НЕ. Следователно либерализмът и глобализацията си заминават, защото от тях и самият Запад вече няма нужда.

В сферата на фантастиката са и електрическите тирове с голям обхват – тоест ще липсват базови стоки, които днес са ежедневие. Ще правим перки, солари и батерии, забравяйки че 80-ина процента от редкоземните елементи, нужни за Зеления преход, са в Китай и Русия, като остатъкът е в Африка, която вече е тотално под тяхна доминация…

А от ВЕИ – вятър и слънце – получаваме едва 4 на сто от енергията, която използваме днес. Късогледо, неразумно и даже диаболично. Отвсякъде.

Автор: Кузман Илиев


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар