Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Злоупотреби за десетки милиони при обществени поръчки в земеделието са разкрили от ресорното министерство, съобщи пред журналисти земеделският министър Христо Бозуков. Данни за несъответствия са изпратени до прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция, предаде БНР.

Редица пропуски при провеждането на обществените поръчки има във всяка агенция и всяко търговско дружество, а общо средствата от злоупотребите се изчисляват на десетки милиони, подчерта служебният министър Христо Бозуков:

“Например, много странно в Българската агенция по безопасност на храните почти всички функции, които трябва да се изпълняват от самата агенция, са превъзлагали на външни дружества и то за доста пари”.

Министър Бозуков съобщи, че в края на юли ще започне приемането на документи за финансиране по две мерки в помощ на фирмите в лозаровинарския сектор.

Общият бюджет, от който ще могат да се възползват те, е близо 56 милиона лева.

Завършвайки мандата си служебният екип ще остави като наследство на следващия изцяло нов закон за кооперирането като едно от приложенията му ще е по отношение на лозарството и винарството. Положени са и основите за нов гаранционен фонд за малките и средни лозапроизводители.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар