бебе

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бебе има нужда от средства, за да се пребори с рака

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вижте как може да помогнете на малката Кати

Кати е на 1 година и 10 месеца и се нуждае от нашата помощ. От година се бори с рак, който превзема гръдния ѝ кош.

“Една сутрин забелязахме, че лявото око ѝ е леко притворено. След два дни започва да изстива и лявата ръчичка. Установихме, че има тумор. Голям по размер, който притиска кръвоносните съдове на детето”, разказва майката на Кати – Силвия.

И така започва дългият път на Кати през здравната ни система.  На момиченцето е направена сложна и животозастрашаваща операция. Но туморът се завръща.

“За два месеца след операцията, туморът беше пораснал в същите размери. Направихме четири курса химиотерапия в София… Туморът не се беше повлиял. Смениха химиотерапията с друг вид. Направихме още три курса, общо станаха седем. Туморът не се беше повлиял от нито един от тях”, казва Силвия.

Според специалисти втора подобна операция е невъзможна. “Професорът, който ни оперира първия път каза, че операцията е невъзможна. Обясни ни, че ако първият път операцията е била животозастрашаваща, вторият път е четири пъти по-опасна и ни насочи към лечение в чужбина”, споделя майката на Кати.

Затова родителите на Кати подават заявление за лечение в чужбина. Вече 4 месеца отговор от Здравната каса няма.  От Здравната каса заявиха за NOVA, че процедурата още тече. Но Силвия и съпругът нямат време да чакат.  Затова решават да лекуват Кати в Турция. Част от сумата вече е заплатена, но оставащото е непосилно за семейството. Първият курс от лечението е платен. На семейството остават още около 250 хиляди лева. Затова молят за помощ.

Ако искате да помогнете на Кати, можете да преведете средства по дарителската й сметка:

Титуляр: Силвия Андреева Стефанова

IBAN: BG43BPBI79401073760601

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар