Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае от средства за скъпоструващ медикамент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
48-годишния Светлозар Дончев е с болестта на Бюргер и има нужда от средства за скъпоструващ медикамент
Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и е един от малкото хора с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease) в България като ежедневно се бори, за да не му бъдат ампутирани краката.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства за лечението му в Турция. За терапията и рехабилитацията му, обаче сега са нужни още средства, с които самотният баща не разполага. Терапията на Светлозар се извършва със скъпоструващия медикамент „Проставазин“, а необходимите за него средства са 3000 лв. Поради заболяването си в момента Светлозар не е трудоспособен и няма никакви доходи. Именно затова приятелите му решават да организират последна дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за скъпоструващия медикамент. Те се обърнаха с молба към нашата редакция за съдействие и призоваха за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към Светльо и двете му деца.
„Всяко направено добро се връща и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо.
Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:
IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар