Зоозащитници: Питбулът от Мокрище е набеден – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Набеден – така наричат зоозащитници питбула Цезар от село Мокрище, за който официално се смята, че в понеделник е нахапал до смърт тригодишно дете. В петък те са успели да видят четириногото и са още по-ентусиазирани да се борят то да не бъде евтаназирано, предаде Дарик.След като няколко дни много настоятелно искаха от полиция, прокуратура и Областната дирекция по безопасност на храните да бъдат допуснати до Цезар, представители на организацията PAW-Pazardjik Animal Welfare са го посетили. Впечатленията на зоолюбителите са, че кучето, смятано за убиец, е по-скоро дружелюбно. Преместено е в клетка, където е по-свободно, отколкото когато беше вързано с две вериги. Много е слабо, но е жизнено и с огромен апетит.

 
Новите му благодетели са му оставили няколко килограма гранули и консерви. Притеснени са обаче, че храната скоро ще свърши, а хората се страхуват да се доближат.Целта на зоозащитниците е кучето да бъде спасено и осиновено. Има и желаещи да го приемат в дома си. След жестоката трагедия от 29 януари обаче то е под 14-дневна карантина. През това време ще бъде наблюдавано от ветеринари, за да се отхвърли вероятността да има бяс.

 
Този период изтича на 12 февруари. И след това обаче питбулът няма да може да бъде освободен веднага. Води се досъдебно производство, към което трябва да бъде приложена експертиза на ветеринар за общото състояние на животното и етолог, който трябва да прецени има ли опасни поведенчески проблеми.
 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар