Зоран Заев от „Пирогов“: В автобуса е имало гражданин от Сърбия и един с белгийски паспорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно се е случило. По разказите им тези, които са седяли на задните седалки в автобуса, са успяли да се спасят. Близките на ранените вече са в „Пирогов“ и бяха пуснати да ги видят. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило. Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е огромна, съболезнования към семействата на загиналите.

Това заяви македонският премиер Зоран Заев, който заедно с външните министри на Северна Македония и България Буяр Османи и Светлан Стоев, както и здравният министър на Македония Венко Филипче посетиха ранените от тежкатата катастрофа на магистрала „Струма“ край село Боснек, при която загинаха 45 македонски граждани, сред които 12 деца.

По думите на Османи, всички пострадали са стабилизирани и ще останат до два дни в „Пирогов“, след което ще бъдат транспортирани в Скопие.

Страшна трагедия се случи. За съжаление с много жертви. Благодаря на българските власти за бързата реакция, на премиера Янев, че информира премиера Заев. Искам да благодаря и на шефа на болница „Пирогов“. Това заяви здравният министър на Северна Македония Венко Филипче. Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години, допълни той.

Всички пътници са граждани на Северна Македония, но са с различен етнически произход. Има и един загинал от сръбския град Прешево, както и един с белгийско гражданство, допълни Заев.

По думите на македонския премиер, вече е осъществен контакт със собствениците на фирмата. От „Пирогов“ Зоран Заев се отправи към Министерски съвет, където ще разговаря със служебния премиер Стефан Янев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар