Зукърбърг пред Конгреса: Не пренебрегваме безопасността, правим пари от реклами

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията, че компанията му пренебрегва безопасността на потребителите за сметка на преследването на печалби, предадоха световните агенции.

Американският Конгрес и ЕК срещу Марк Зукърбърг и Facebook

На изслушване пред Конгреса на САЩ бяха отправени обвинения, че Фейсбук поставя на преден план своята изгода и не обръща особено внимание на въпросите, свързани със сигурността. Американските законодатели настояха регулаторните власти да разследват твърденията, че социалната мрежа оказва вредно въздействие върху психическото здраве на децата и подклажда разделения в обществото.

Зукърбърг защити своята компания, като каза, че обвиненията противоречат на нейните цели.

„Аргументът, че от желание за печалба ние умишлено прокарваме съдържание, което прави хората гневни, е доста нелогичен“, заяви той.

„Ние правим пари от реклами, а рекламодателите последователно ни казват, че не искат техните реклами да бъдат редом до съдържание, което е вредно и поражда гняв“, заяви Зукърбърг.

„А не знам някоя технологична компания да тръгва да създава продукти, които правят хората гневни или депресирани“, каза той.

 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар