Протести в Южна Корея срещу радиационната вода от Фокушима

Зърнопроизводителите: Ще залеем площадите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След проведен извънреден Управителен съвет на 12 септември 2023 г., по повод решението на Комисията по икономическа политика и иновации за отмяна на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна, Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) взе решение за участие в общонационален земеделски протест за спасяване на българското земеделие.

„Асоциацията заявява абсолютната и непоколебима готовност да защитава с всички средства сектор „Зърнопроизводство“ и своите членове“, се казва в декларация на НАЗ.

„Решението на Комисията, до което се стигна без подкрепен мотив, е национално предателство и обричане на родното земеделие, затова производителите са категорични, че ще протестират срещу опита да бъде сринат сектора, който е най-големият поддръжник на социалния мир и страната“, изтъкват производителите на зърно.

„Ще станем свидетели на масов колапс, който ще предизвика регионална нестабилност на местната икономика. Нека не забравяме, че крахът в земеделието не е просто затваряне на една фирма, това е домино, което ще доведе до сътресения в голяма част от доставчици, партньори и дългогодишни сътрудници“, заяви Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

„НАЗ призовава членовете на Народното събрание да гласуват за продължаването след 15 септември 2023 г. на забраната за внос в Република България на селскостопански стоки от Украйна, за запазването на социалния мир и за дългосрочното гарантиране на продоволствената сигурност в страната.

Асоциацията представлява интереса на фермери от цялата страна и заедно с тях ще излезе на улицата, за да защитава интересите – своите, общите, на държавата. Напрежението в сектора, което тлее с месеци, ще залее площадите“, изявяват гневно своята позиция земеделските стопани от цялата страна.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар