ИБГНИ отрече разпад на коалицията, „Волт“ не били част от нея

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партия „Волт“ никога не е била част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ /ИБГНИ/, нито от парламентарната група. Това съобщиха от Изправи се.БГ във връзка с публикациите за „напускане“ на партия „Волт“ от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Те отбелязват, че регистрацията на коалицията за изборите за 46-то Народно събрание в ЦИК може да се види на сайта на комисията и допълват, че съставът на ИБГНИ включва партиите ДБГ, ЕНП и „Движение 21“ като мандатоносители на гражданските организации „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова и „Отровното трио“ /понастоящем сдружение с нестопанска цел „Ние идваме“/ на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

За изборите за 45-то Народно събрание цитираната партия също не е била част от коалицията.

Определяме публикациите, внушаващи „разпад на коалицията“, за манипулативни и неотговарящи на истината, посочват още от ИБГНИ и допълват, че оторизирани да говорят от името на парламентарната група и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са само Мая Манолова и Николай Хаджигенов.

Организираните атаки срещу коалицията няма да спрат активната й работа в парламента срещу икономическите интереси на олигарсите и партиите на статуквото, които ги обслужват, посочват още от коалицията.

По-рано днес „Волт“ обяви, че ще участва на предстоящите парламентарни избори през ноември – независимо дали със собствена регистрация или в коалиционна форма. „Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма. Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха“, коментира съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „Изправи се! Ние идваме!“, с които бихме продължили да работим, но не и в този формат“, заяви другият съпредседател – Симеон Трулев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар