Ивайла Бакалова разкри: Уредих детето на Бойко Борисов да учи в Дубай

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандално разкритие направи Ивайла Бакалова, с което потвърди информацията , че Борислава Йовчева има дете от Бойко Борисов.

„Помогнах на Борислава Йовчева да се премести заедно с детето си в Дубай,“ казва Ивайла Бакалова в интервю за втората част на разследването на Антикорупционния фонд – „Списък за бързо реагиране: Историята на Веселин Денков“, което беше разпространено днес. Narod.bg многократно е писал за метресата на Бойко Борисов – „Мис Бикини“, която роди дъщеря на мутрата, но и до ден днешен той отрича.

От новото видео, което можете да гледате ТУК, става ясно, че Ивайла Бакалова живее в Дубай от 2014 г., „много преди Васил Божков да отиде там“.

„Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. обърква името на Йовчева).

Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой друг, вече казах. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не искам да влизам в детайли, защото няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо личните отношения на някой с … това, което се случва с нас“, казва Бакалова.

„Сега го коментирам, защото, в крайна сметка, това е вид семейство за г-н Борисов, въпреки че той отрича и… А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинения, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се опитвам да запазя спокойствие и да не намесвам тук семейни и лични отношения, те вече явно са много намесени“, завършва емоционално Бакалова.

Ето какво още има в новия запис на Антикорупционния фонд:

„Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта. Той е станал жертвен агнец затова, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, каза, че е имало опити от 2010 година.“ Това са думи на бившия съветник на бившия премиер Бойко Борисов – Яне Янев, пак от втората част на разследването.

Яне Янев

Денков прекара в ареста над девет месеца по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване, а миналия петък (4 юни) беше освободен от Апелативния специализиран съд под домашен арест. Това се случи часове след като „Антикорупционният фонд“ излъчи трейлър за разследването си. Автор е журналистът Николай Стайков.

Вторият епизод е озаглавен „Частично законно“ и в него освен разговор с Янев, се разказват детайли около задържането на Денков пред септември 2020 година, какви са свидетелските показания и какви са истинските причини за задържането. В него има данни как са иззети, но впоследствие не са върнати бижутата на жената, с която Денков живее на семейни начала – Ивайла Бакалова, както и неин автомобил.

Самата тя разказва, че живее в Дубай от близо петнадесет години и че там през 2019 година е помогнала на Борислава Йовчева – манекенката, чието име стана известно покрай скандала с къщата в Барселона и разследването на властите в Каталуня дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари. Епизодът завърша с обещание за още една част.

В него Янев се среща с неизяснен човек, който го записва със скрита камера. Янев разказва, че „водещата версия за всичко, което е тръгнало, идва от това, че вашият човек е взаимодействал с Божков и дори е пращал хора на протестите. Това е записано едно към едно в записка към доклад на ДАНС“, казва Янев. От записа се вижда че разговорът е записан на нещо като паркинг. Янев е попитан: „Това да не би да е по доноса на Ричард?“

„Ричард фигурира като лице под прикритие, отговаря Яне Янев. Но не само от него е информация. Тази версия започва да се тиражира много упорито 3-4 месеца преди задържането. Като при един доклад при Борисов, когато той вика шефовете на служби и главния прокурор, му се докладва, че Веско много сериозно е зависим от Божков и ще играе с него на избори“, казва още Янев.

Не става известно кой е Ричард, но най-вероятно се има предвид Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията.

От епизода не става известно кой е направил връзката с Яне Янев, но е уточнено, че след първото обаждане към него той е готов с данни по казуса, като не иска заплащане за съдействието. Янев твърди, че Веселин Денков като „всеки сериозен бизнесмен в България“ има нужда от „консултант за връзка с институциите“.

Веселин Денков

Янев се позовава на „справка на ДАНС“, според която има две разработки. По едната „става въпрос за едни финансови транзакции и за суми с неизяснен произход и така нататък. Това е едната разработка. По нея е искано и има разрешение за използване на специални разузнавателни средства“, казва още Янев. „Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано – директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение, тъй като е за всички номера, през които може да осъществява контакти. Или е Ивайла, или си ти“, казва Янев към неизяснения човек, с когото се среща и който го записва. И допълва: „Също така събиране на средства за предизборна кампания на Божков. Това е официално в справка на ДАНС.“

Фондът разказва как през септември 2020 г. задържането на Денков не е отразено в официално съобщение на прокуратура, но е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите.

„Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са „чували да се говори, че“.

В разговор с Денков, записан през май 2021 г., докато той още е в ареста, той предполага откъде е дошла предполагаемата връзка с протестите. Денков е собственик на няколко ресторанта в София.

„В началото на 2020 година се запознах с момчета, които участват в ресторантьорската организация. Запознах се с хора, ходих на няколко сбирки, внесохме искане за намаляване на ДДС-то, което беше одобрено – намали се ДДС-то. С Николай Хаджигенов (адвокат и един от участниците в организаторите на протестите „Отровното трио“ – бел. ред.) се запознавам да ни консултира (…) относно ресторантьорската организация – дали да правим нова, дали да не правим, какво и как да се прави. Ходихме може би два пъти на срещи при него и това беше“, казва Денков.

По думите му през лятото той и Ивайла Бакалова са пътували. Върнали са се на 15 юли (протестите започнаха седмица по-рано – бел. ред.). „На 16-и, преди рождения ѝ ден (на Ивайла Бакалова – бел. ред.), аз отидох, исках да видя, вече имаше протести. Ние, когато са започнали тези протести, не сме били в България. Отидох да видя какво е, защото даваха по всички телевизии за протестите. Какво видях на протеста? Видях, че има нормални хора между 20 и 70 години, и определено видях какво е настроението. Исках да отида, защото има неща, от които съм недоволен. Смело мога да заявя, че съм недоволен. Тоест от нещата в управлението, начина, по който ни управляват. Когато отидох там, видях един младеж. Той седеше и снимаше мен, той беше заради мен, със сигурност. Попитах го: „Защо ме снимаш?“ Обърна се на другата страна и след това тръгна“, казва още Денков и си спомня, че е бил предупреден месец след това, че „в службите се говори“, че той финансира протестите.

„Дори на мен ми казаха „Да знаеш, слушат ви телефоните, бъдете по-внимателни, защото имате проблем, имате проблем с прокуратурата.“ И аз казвах: „Не мога да разбера какъв проблем“, казва в епизода Ивайла Бакалова. Тя си спомня, че в края на август приятел на Веселин Денков му е съобщил, че е прикачен към организирана престъпна група с постановление за задържане. „И ни предупредиха да не се прибираме. Той звънна на адвокатката си Ина Лулчева, която му каза, че всъщност това изглежда като шега и по-добре да се прибере, за да изяснят всички обстоятелства по това. И ние решихме да се приберем“, разказва още Бакалова.

След като Денков е арестуван при влизане в България през пункта със Сърбия „Калотина“, разследващите започват и претърсване в дома му. По думите на един от адвокатите му – Стоимен Чакалов, разследващите са решили, че ще действа при условията за неотложност.

„Те си харесаха един, така, добър автомобил, който беше в гаража…Намериха и чанта с лични бижута на бивша „Мис България“, не си спомням, може би и короната беше там. И започна едно дълго описване на обеци, гривни, пръстени, намериха един сет от мъжки часовници, които, така, също им допаднаха на разследващите, на екипа. На моите възражения каква е връзката с разследването и евентуално обвинение към Денков спрямо тези лични вещи и на трети лица, защото автомобилът е лизингов, а личните вещи на Ивайла Бакалова са си лични вещи на Ивайла Бакалова, те нямат никакво отношение към разследването, последва една груба реакция и ми бе обяснено, че това е така нареченото „случай на неотложност““, казва още адвокатът.

По думите той е бил посъветван от проверяващия, да не пише много възражения, защото „това щяло да фрустрира прокурора и, видите ли, за да стабилизира претърсването и изземването на вещи на Бакалова, той щял да ѝ повдигне обвинения, за да е наясно в какво процесуално качество ѝ се изземат тези вещи“.
Адвокат Чакалов казва още, че част от екипа разследващия екип постоянно се е допитвал по телефона, дали и какво да изземват.

Бакалова казва, че иззетите бижута са нейни и може да се види по снимките й в Инстаграм как тя ги е носила в последните 6-7 години. „Но това е, малко от, как да кажа, от забавната страна. Иначе не е никак забавно“, казва още Бакалова.

„През цялото това време ние пускахме молби, с желание да ни върнат тези неща, защото те не са съотносими по делото. И отговорът беше от самия прокурор, че те са много важни и са важни за изясняване на истината. Следващия момент, когато вкарваха обвинителния акт, те не .. те вече не бяха важни и съдийката, когато поиска да ги върне, защото те не са съотносими по това дело, те казаха: „Не, не, те вече не са по това дело. Те са в друго досъдебно“, разказва още Бакалова.

Епизодът завършва с откъс от третата част, в която отново се чува Яне Янев, който обяснява, че е отишъл „при Сотир“ (вероятно Сотир Цацаров – бивш главен прокурор и настоящ председател на антикорупционната комисия), който не можел много да говори, но обяснил, че „в момента всички сме на пангара“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар