Иванчева: “Свинските медии“ се опитват да ни въвличат в скандалите с ”Артекс”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В последните няколко дни изданията, известни като ”свинските медии” се опитват да ни въвлекат в скандалите с апартаментите на властта, купувани от фирма ”Артекс”.

Това написа в отворено писмо до медиите бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Ето какво обясни тя:

В последния брой на вестник “Уикенд” в текст със заглавие “И депутати от БСП с топ апартаменти от “Артекс” ” с автор Янаки Петров пише, че докато г-жа Иванчева е кмет “Артекс” са се “сдобили с рекордните 6 разрешителни за строеж”. Текстът в тази му част продължава с неверни измислици, които нямат нищо общо с реалните факти. Нито строежът срещу детския център “Патиланци” (сега “Боби и Кели”), при който преди дни падна кран върху ул. “Филип Аврамов” е на “Артекс”, нито това е строежът, заради който г-жа Иванчева стана кмет, нито е подписвала разрешителното за строеж.

 

Г-жа Иванчева не е подписала нито едно разрешение за строеж на “Артекс”, които имат общо 11 сгради в Младост. Това може да се провери в сайта на Направление “Архитектура и градоустройство” към Столична община. Първият строеж на “Артекс” е разрешен през 2006 г., малко след като г-н Бойко Борисов става кмет на София и назначава за главен архитект Петър Диков. Последният строеж на “Артекс” е разрешен от сегашния главен архитект Здравко Здравков. Предишните са одобрени от кметовете на ГЕРБ в Младост г-жа Авджиева и г-н Дюлгеров.

 

“Артекс” са едни от първите инвеститори, които инициират общи действия на Асоцоацията на строителните предприемачи за забавени преписки от г-жа Иванчева, Сигналът до прокуратурата е подаден от председателя на Асоциацията Георги Шопов, а “Артекс” впоследствие решават да оттеглят сигнала си. Те са свидетели на Специализираната прокуратура по делото в специализирания съд именно в тази им роля. През пролетта на 2017 г. имахме сериозен проблем със строежа на “Артекс” на сграда “Ариа” в Младост 2 до местността “Въртопо”, тъй като насип от техния строеж, направен извъм обекта им, спука водопровод на Софийска вода. Това беше единствената ни среща с тези строители. С всички инвеститори и строители сме се отнасяли по един и същ начин – с условието да спазват закона. Молим ви да ни помогнете за разобличаването на тази клевета.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар