Иван Гешев крие имоти в чужбина? Какво каза прокурор №1 за „Барселонагейт” пред LIBE?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иван Гешев бе разпитан пред комисията за правовия ред LIBE в Европейския парламент. След разговора на закрити врата прокурор №1 разговаря с журналиста Атанас Чобанов.

„Попитах Иван Гешев дали човекът с инициали И.Г., който има недекларирани имоти в чужбина е той или жената до него, но той отрече с думите, че Бойко Рашков, който пръв разкри информацията, не е казал нито едно вярно нещо за него.

Жената на Гешев пък – Детелина Филипова Ханчева, криела банкови сметки със стотици хиляди в тях, но Гешев и това отрече.

Гешев каза още, че случаят „Барселонагейт” не е затворен, както твърдяха други, които ги разследват”, обясни Чобанов.

Реклама

„Не беше щастлив от въпроса за имотите. Нападна вътрешния министър Бойко Рашков и директно каза, че той лъже. Спомняте си, че Бойко Рашков разкри, че има списък с магистрати и политици, които имат имоти и сметки в чужбина”, припомни Чобанов.

„Гешев смята, че контролът за върховенството на закона, за който говореше, е в много общи сфери. Като например контрол върху това дали се накърняват правилата на малцинствата. Кой знае защо?

В един момент той си изясни мисълта като каза, че е имало акции на МВР по време на изборите срещу малцинствата и хората с увреждания, което повтори едно към едно тезата на ДПС, че МВР е нарушило правата по време на изборите с акциите срещу изборните търговци. Гешев се изказваше като Карадайъ в Европейския парламент”, подчерта журналистът.

Видеото ТУК

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар