Иван Гешев разговаря със служебния премиер и шефката на ЦИК за вота

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор Иван Гешев е провел телефонни разговори със служебния министър-председател Стефан Янев и председателя на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова. Обсъдена е подготовката за провеждане на изборите, а Гешев е потвърдил ангажираността на прокуратурата за взаимодействие между отговорните институции за гарантиране провеждането на честни и прозрачни избори.

Главният прокурор потвърди ангажираността на прокуратурата за активно взаимодействие между всички отговорни институции за гарантиране провеждането на честни и прозрачни избори. “Българската прокуратура е предприела всички законови действия, според правомощията си, за осигуряване спазването на закона преди, по време и след изборния ден”, подчерта Иван Гешев.

Главният прокурор припомни, че във всички области на страната са създадени Областни междуведомствени звена, които осъществяват координация с цел противодействията на престъпленията против политическите права на гражданите на територията на съответния регион.

На централно ниво функционира и Междуведомствено звено за взаимодействие между ПРБ и ДАНС, а към Върховна касационна прокуратура ще функционира и дежурно звено от прокурори и служители, което ще обобщава постъпващите сигнали за евентуални нарушения и престъпления, свързани с изборния процес.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар