Иван Костов приватизира активи за 100 милиарда лв., а в бюджета влязоха 2 милиарда… Ей там са ви и пенсиите, и заплатите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бившият премиер на България Иван Костов изрази съмнения, че прокуратурата готви провокация срещу него в разгара на местните избори тази есен.

Поводът – проверка на НАП, обект на която са Костов и съпругата му.

„След две данъчни ревизии, които продължиха почти 2-3 години, екип на НАП стигна до абсурдното твърдение, че мои и на съпругата ми значителни парични средства не са наши, въпреки че ние сме декларирали тези средства като заеми пред Сметната палата, те са оповестени на обществеността от медиите и никога не са предизвиквали някакъв проблем”, каза Костов в ефира на „Тази сутрин” по bTV.
„Това ще даде възможност на прокуратурата да действа срещу човек, за който те са убедени, че стои зад Демократична България и зад протестите срещу избирането на г-н Гешев за главен прокурор. (…)
Тъй като съм свързан с тази политическа формация и очевидно това е връзката, която ще бъде търсена.
Затова се надявам изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова и нейният заместник Пламен Димитров да се запознаят с тези факти, които изнесох, и да не позволят данъчната агенция да бъде използвана за политически цели в предизборната кампания”, каза още бившият премиер.
Той назова и сумите, които са обект на проверката – 262 хил. лева заем на съпругата му и 235 хил. лева негов заем.
Костов сподели, че според него изборът за нов главен прокурор е по-важен от местния вот и добави, че няма нищо против Гешев като персона, възраженията му са срещу начина, по който функционира и е структурирана прокуратурата.
„Там трябва да бъде човек, който е с позиции в полза на това да се отговори положително и да се изпълнят всички препоръки, които европейските институции отправят към България. Всички тези препоръки са загърбвани от политическите партии и от българската съдебна система, в частност – прокуратурата”, коментира Костов.
Иван Костов – днес борец за съдебна реформа, е известен като най-крадливия политик на прехода. По негово време бяха “приватизирани” активи за 100 милиарда лева, а в хазната постъпиха 2 милиарда.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар