Иван Кристофф прави часовник за спасителни операции

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българинът Иван Кристофф, известен като „Човека паяк“, разработва специален часовник за спасителни операции.

Той ще е със сапфирено стъкло, антимагнетичен титанов корпус, с гравирана българска национална символика и ще бъде произведен в лимитирана серия.

Уредът ще има опция за обратно отброяване на „златния час“, който е от значение за бърза медицинска помощ и спасяване на човек в беда. Циферблатът ще е разграфен по градуси, а часовникът ще дава възможност за изчисляване на натоварването с тежести при спасителни акции с въжета.

Любопитно е, че сплавта на корпуса включва метал от фюзелажа на самолети на родните ВВС.

Часовникът ще е с надписи на кирилица и върху корпуса ще бъде упоменато, че е българско производство„, споделя експертът по височинно спасяване.

Това не е единствената инициатива на Иван Кристофф.

Смятам, че повод за национална гордост ще е, ако допринесем за иновации в сигурността по време на полети и въздушно спасяване. Затова работя по проект за нов вид спасяване по въздух„, споделя експертът.

Само преди няколко седмици Иван Кристофф полетя на балон с цветовете на българския национален трибагреник. Проектът е част от обявената от него кауза #UnitedForBulgaria – „Обединени за България“.

„Човекът паяк“ смята да лети с балона, за да рекламира страната ни под мотото „Иновации в движение“. Той ще заснеме много от най-големите ни забележителности, показвайки ги от „по-екстремен ъгъл“.

Кадрите ще дебютират на провежданото в момента Dubai Expo 2020. Заедно с тях българинът ще запознае гостите на събитието с успехите на България в Космоса и родните иновации. Изложението в Дубай приключва тържествено на 31 март 2022 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар