Иван Кръстев към КНСБ: Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците.”

Това каза кандидатът за евродепутат от “БСП за България” Иван Кръстев след среща с ръководството на КНСБ.

Днес по тяхна покана се проведе разговор на Кръстев и Цветелина Пенкова от листата на левицата.

На срещата се констатираха множество съвпадения между „Визия за Европа”- програмата на БСП за тези избори и манифеста на КНСБ.

По отношение на съдбата на българската енергетика, Иван Кръстев, който е от Стара Загора, отбеляза : Не искаме да видим родния ни край като демографска и икономическа пустиня. Това е въпрос и на национална сигурност – около 40 процента от електроенергията в България се произвежда от трите ТЕЦ-а”.

Той подчерта, че вчера е бил на среща в Гълъбово и Раднево, където са били обсъдени проблемите за топлоелектрическите централи. „Обезпокоени сме поради липсата на действия относно енергийното сърце на България. Стара Загора е икономически най- развитият регион в страната след София и това се дължи на съществуването на комплекс „Марица Изток”, обясни още Кръстев. На конкретен въпрос по отношение на санкциите срещу Русия, Цветелина Пенкова отговори: ”Тезата на БСП винаги е била ясна – ние сме против санкциите срещу Русия. Те не дават резултат.” Тя изрази надежда санкциите да бъдат преразгледани. Пенкова обърна специално внимание на принципа- еднакъв труд, еднакво заплащане. Това ще е и основната й битка в ЕП. На срещата присъстваха и народните представители на левицата Крум Зарков и Георги Гьоков.

източник: https://enpinewsbg1.blogspot.com/2019/05/blog-post_16.html?m=1

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар