Иван Таков: Няма да участваме в сглобки и некоалиции в Столичния общински съвет

Иван Таков: Няма да участваме в сглобки и некоалиции в Столичния общински съвет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Левите идеи, които лансирахме по време на кампанията в София, бяха чути в цялата страна и дадоха добър резултат, каза председателят на БСП – София

Няма да участваме в сглобки и некоалиции в СОС. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков по повод липсата на мнозинство на някоя от партиите в Столичния общински съвет след местните избори.Със сигурност нашата група ще работи много активно в Столичния общински съвет, както беше и досега, коментира той. – Ще търсим подкрепа за всички наши политики и идеи и за реализация на големите цели, които ясно поставихме и по време на предизборната кампания. Всеки в СОС, който ги припознава и смята, че биха били полезни за града и хората, е добре дошъл да ни подкрепи. Но няма да правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община„.


Иван Таков отбеляза, че БСП е единствената лява партия в Столичния общински съвет. „По тази причина ние естествени партньори там нямаме, каза още той. – Ще си говорим с всички политически групи по определени теми, които са важни за града и за хората, според нас. Ще подкрепяме всяко добро решение. Към онези предложения, които ощетяват гражданите или града, ще бъдем безкомпромисни. Очаквам колегите от другите политически групи в СОС да заявят ясно приоритетите си и да видим по кои политики вижданията ни съвпадат„.

Председателят на БСП – София заяви, че безпринципните сглобки водят до управление, което не е добро за държавата. „Виждаме го на национално ниво, каза той. – Ние не искаме да участваме в поредното управление на Столична община, което няма да е добро за града и за хората в него„.

Иван Таков отбеляза със задоволство, че посланията на Местна коалиция „БСП за България“ в предизборната кампания са били чути от хората. „В кампанията за местните избори ние имахме цел и я постигнахме. Резултатите го доказват, каза той. – Кампанията ни в София беше емоционална. Идеите, които лансирахме тук, в столицата, очевидно достигнаха и до другите градове в страната. И дадоха добър резултат. Ние показахме какви са принципите на лявото и как трябва да се борим срещу неправдите. Защото проблемите, които имаме в София, съществуват и в другите градове в страната. Неравенствата са шокиращи. И те не са само в София, а са навсякъде в държавата„.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар