Ива Митева: Андрей Гюров трябва да се срамува от лъжите си! И да ми се извини!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Аз гласувах за отмяна на тази великденска ваканция, която днес се гласува. надявам се, че страстите ще се успокоят и по време на нея ще се работи. Не участвах в гласуването и за парите за пътищата. Има разделение на властите и не е работа на парламента да одобрява плащания, които са в правомощията на Министерския съвет и на министъра на финансите. Хубавото в това решение е, че успяхме да отпушим парите и те да достигнат до хората“.

 

Това заяви депутатът от ИТН Ива Митева пред БТВ. Тя допълни, че има съмнения за противоконституционност в решението, което се взима за парите за пътищарите и изрази съмнение, че може да се достигне до там, че трябва да ги връщат.

„Това плащане е на база на извършени ратифицирани дейности. Ние искахме НС да възложи на МС да предприеме съответните дейности. Аз не участвах в гласуването и казахме, че няма да сме пречка тези хора да продължат да работят. От другата страна стоеше краят на коалицията. ИТН е за промяна, която да се усети„, каза още Митева.

 

„Не знам дали сме черните овце, по-скоро отстояваме позицията си. Ние наистина сме за промяна, която искаме да се случи, не сме за имитация. Омръзна ми да слушам клиширани думи, ние искаме действия“, каза още тя.

„Г-н Гюров трябва да се срамува от лъжите си. Не знаех, че мнението ми за г-н Гюров е толкова важно за него. Не е вярно, че аз и майка ми сме казали, че той е достойният канидат за БНБ. И да ми се извини! Аз бях много изненадана от това негово изказване и много се забавлявах. Явно той има желание да разкажа истината“, каза Митева относно изказване на Андрей Гюров.

 

„На 11.03. ние свикахме коалиционен съвет и тогава г-н Гюров каза, че трябва изискването за „магистър“ за управител на БНБ – да бъде намалено на „бакалавър“. Тогава аз се обърнах към него и през смях му казах – „Нека да бъдете вие тогава, след като сте доктор“.

Това, което той каза вчера, е лъжа, не беше вярно. Той трябва да се срамува от своето поведение. Силно се надявам това негово изказване да е своеволно, и той да ми се извини„, заяви още Митева.

 

Отново ще трябва да започне процедурата за управител на БНБ. Коалиционният съвет ще прецени дали ще се излъчи обща кандидатура. Любомир Каримански изгуби в зала, но това, което се чу там, беше много знаково. Разговаряла съм с колеги, които са ми казвали, че Каримански е класи над другия кандидат за управител на БНБ“, коментира зам.-председателят на парламента.

„От четворната ни коалиция единствените ощетени сме ИТН в комисиите. От ПП са взели максимума брой членове, а ДБ и БСП са с повече, отколкото им се полага. От 10-и март искаме среща на коалиционен съвет. Тогава Георги Свиленски заяви, че действително от ИТН сме ощетени. Месец и половина вече ги молим, за да се разберем. Ние искаме изваждане само от ДБ, за да останем в двете комисии по трима, а от „Демократична България“ – по един. Г-н Вигенин на един от съветите ни каза, че било „голяма работа“ и щели да ни дадат „друго“, разказа Митева. Тя допълни, че от партията ѝ не са се съгласили, тъй като с колегите си не били пратени в Народното събрание за подобни договорки.

 

Искаме смс-и да не влизат в комисия и да бламират заседания заради АПИ. Видях такива смс-и от БСП. Тогава ние решихме да си поискаме квотите, защото, когато започват да ти извиват ръцете и да казват „и без теб си можем“, това не е коректно“, посочи тя. „Категорично сме против хартиените бюлетини“, каза още Митева.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар