Ива Митева: Предстои нова процедура за шеф на БНБ. Пак ще издигнем Каримански!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво следва в управляващата коалиция след отказа на Продължаваме промяната, БСП и Демократична България да подкрепят Любомир Каримански за шеф на БНБ?

ИТН ще преразгледа поведението си, защото е въпрос на чест, съобщи пред журналисти в НС зам.-председателят на парламента Ива Митева. „В комисиите сме ощетени от самото начало. Няма как БСП с 25 народни представители да има по трима депутати, а ние да сме по двама. Жестът, който сме направили, не е разбран“, категорична бе Митева.

„Предстои нова процедура за шеф на БНБ. Но отново трябва да се приемат процедурни правила, започваме отначало. Нашият кандидат отново ще бъде Каримански, категорично“, каза още Ива Митева.

Тя подчерта, че ИТН й ясно е казала, че управителят на БНБ не е залог на коалицията, а Северна Македония. „Но това унижение не беше необходимо. Да хвърлят кал неоснователно – чул някой, нещо казал, е непочтено“, заяви Митева.

„Въпросът за пътищата и законът за съдебната власт нямат нищо общо с управителя на БНБ. Тяхна преценка и воля е дали те ще унижат техния кандидат. Ние приехме да не го направим“, каза тя.

Митева обясни, че се надява да няма предсрочни избори. Според нея с кандидатурата на Мартин Карбовски за СЕМ се получило същото, като при Каримански. „И там медиите, близки до ДБ, започнаха едни приказки. Достоен беше да си оттегли кандидатурата“, обясни Митева.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар