Ива Митева: Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт, нужен е нов ВСС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт. Тя не правораздава. Спецсъдаът и спецпрокуратурата трябва да се закрият, но много внимателно заради делата, които се водят в момента там. Това каза по БТВ бившият председател на 45-то НС Ива Митева от ИТН.

По думите й е необходим ново ВСС и контрол върху главния прокурор. Тошко Йорданов допълни: „Спецсъда и спецпрокуратурата са бухалка. Те трябва да се закрият. Ние се доверяваме на юристите, така, че делата да продължат. Крайно време е това да се приключи. Политиците са на върха на корупцията. Корупцията беше издигната на държавно ниво. Това беше модел на управление на цялата държава. Затова сме бедни. Парите, които се разпределят в бюджета, ако не се крадяха толкова безогледно, щеше да има пари за всичко в тази държава. Парите щяха да бъдат в пъти повече отсега. Да, ако намалим корупцията, това ще ни направи по-богати.

 

С БСП, ДПС и ГЕРБ няма да говорим.  От тях няма да търсим коалиционно сътрудничество. Има решение спрямо всеки вариант. Но не знаем кой е варианта. За всеки вариант имаме готов отговор. Ще постъпим правилно спрямо ситуацията. В ходенето на избори няма нищо страшно. Ситуацията сега не е същата, каквато беше преди два месеца. Ще постъпим честно и открито. Кабинетът се създава, за да върши работа, да решава конкретни проблеми, а не да размахва лозунги. БСП и ДПС говореха едно, а гласуваха друго в 45-я парламент. Мисля, че сегашните избори ще са по-честни от миналите.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар