Ивелин Михайлов: Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение (видео)

Ивелин Михайлов: Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Полковник Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение. Каза, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света”. Това заяви в ефира на “Здравей, България” Ивелин Михайлов от “Величие”. Той каза още, че разполага със запис, в който се чува как членове на партията казват, че “ще подкрепят програмно правителство”.

Идеологът на “Величие” обясни, че записът е направен след като на среща с Марков и депутата от партията Дарин Георгиев му е било казано, че са склонни да подкрепят програмно правителство. Според Михайлов, това е в противоречие с обещанията, които са били дадени на избирателите.

По думите му, от него се иска да се откаже от “Величие”. Записът бил направен, “защото срещу мен имаше заплахи и други неща, ако не се прехвърли ръководството на партията при полковника ще бъда унищожен.” Заплахите са от Николай Марков, потвърди Михайлов. 

Тези заплахи ги имаше и към други членове на партията, включително към депутати, като се мъчат да ги принудят да направят нещо, като иначе аз ще бъда унищожен. Заплахите са, че няма да си намеря място в нито една точка в света”, каза още Ивелин Михайлов.

Включително има заплахи от Виктория Василева, добави той. 

“Готов съм да го изпратя до медиите. Направих записа, защото срещу мен имаше заплахи, че ако не се прехвърли ръководството на партията към полковника, аз ще бъда унищожен. Физически. Заплахите бяха отправени от самия полковник Николай Марков. Такива имаше и към други членове на партията, включително към депутат”, подчерта той.

“Никога не съм имал индивидуален контрол над депутатите. Ние сме идеологическа партия. Обединени сме около идеята да пооправим нещата в България, така че да е едно хубаво и спокойно място за работа, за развитие. Това, което се случи от първия ден обаче е, че г-н Марков закъсня за клетвата. Той каза и причините за това, след което забелязахме промяна в неговото поведение. А когато той е ръководител на тази група, нормално е хората вътре да слушат него. Нормално е и той да носи отговорност за решенията, които се вземат”, подчерта Михайлов.

“Бяхме озадачени от решение за избор на някаква комисия, където ние гласувахме с ГЕРБ и ДПС. След като поискахме разяснение защо се е гласувало така, получихме уверение, че нещата не са по този начин. И от мен поискаха извинение, че съм обидил групата. Извиних се. Но след това се срещнах с полковник Николай Марков и Дарин Георгиев, който е депутат от нашата група. Те ми казаха, че са склонни да подкрепят програмно правителство. Казах им, че това ще е отстъпление от нашите идеи”, посочи той.

Предотвратихме падането на самолета“, заяви пред БНР Михайлов. По думите му 5 човека от парламентарната група ще бъдат “разкъсани” при гласуването за кабинета, но след скандалите от вчера вероятно няма да дадат своята подкрепа. 

“След скандалите, които станаха вчера, в една тяхна вътрешна група те са написали, че няма да гласуват нито за първия, нито за втория, нито за третия, защото са изобличени”.

Останалите са твърдо против и искат да спазят дадените обещания към избирателите, отбеляза идеологът на “Величие”.

Той обяви, че Николай Марков е част от тези петима депутати, за които има съмнения. И отново повтори, че го заплашва: “Че ще бъда унищожен, ако партията не се прехвърли и той да бъде председател. Също така казва, че можел да ми реши финансовите и политическите проблеми, което за човек с липса на финансови възможности, като него, изведнъж да се появят такива финансови възможности, също ми навява някакви мисли, които са неправилни. Постоянно се мъчи да прави някакъв опит за разцепление в парламентарната група, да надъхва хората едни срещу други. След първия парламентарен ден този човек тотално се промени. Явно някой много го притиска и си играе с него и е зависим. /…/ За мен се изсипва страшна помия навсякъде, а той е в нищото – никой не го чува, което показва, че е сключил някаква сделка с дявола”, допълни идеологът на “Величие”.

Ако тези хора (Николай Марков, Виктория Василева, Георги Куков) не искат да работят по този начин, нека да отстъпят мястото си на вторите след тях, за да може да си свършим работата, допълни той пред Нова тв.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар