Ивелин Михайлов ще се кандидатира за депутат на следващите избори, иска да оглави ПГ на

Ивелин Михайлов ще се кандидатира за депутат на следващите избори, иска да оглави ПГ на “Величие”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Идеологът на партия “Величие” Ивелин Михайлов показа във видео помещението, в което депутати от партията твърдят, че са били заключени. Той обяви и че на следващите избори за парламент ще се кандидатира за депутат от “Величие” и ако бъде избран, би могъл да оглави парламентарната група.

В петък Николай Марков, председател на парламентраната група на “Величие” преди да се разпадне, съобщи, че депутати от партията са били заключени от Ивелин Михайлов четири часа в хамбар след гласуването на правилника за дейността на Народното събрание. Дарин Георгиев, който също бил там, потвърди думите на Марков, като посочи, че мястото се намирало в “Исторически парк”. 

Във видео Михайлов показа “ужасното място, където бяха затворени депутатите на партия “Величие”, както той иронично го определи. Също с насмешка казва, че в момента там, където “Дарин Георгиев беше затворен като лъв в клетка и не можеше да излезе”, е затворил други хора, които “се молят, оковани с белезници”. 

“Аз не знам хамбара… не знам полковник Марков дали е виждал другаде изрисувани стени по този начин”, казва идеологът на “Величие”, показвайки помещението. “Вижте сега, това е прозорец, който няма ключалка. Явно Дарин има някакъв проблем от военната служба, ако са го ранили в главата и не знае как се отваря врата”, продължава Михайлов.

“Трябва да знаете, че винаги полковник Марков и Дарин Георгиев говорят истината, а Виктория Василева не е дошла, защото се притеснява. Това е нулев етаж. Полковникът, ако скочи оттук, може да си изкълчи крака. Той е каратист. Така, че това е “хамбарът”, в който са затворени. Много тежко място. Има поне хубава гледка, гледали са природа”, казва още Михайлов.

Той си обяснява твърденията на Марков и Георгиев така: “Това е нивото на хората, когато ги хванат да лъжат и вижте какви неща съчиняват. Пращайте им съобщения, нека усетят народната любов, заслужават го наистина. Поздравления, защото са издържали четири часа и Дарин ги е охранявал да не им направя нещо по-тежко”, казва идеологът на “Величие”.

По-рано днес Михайлов даде заявка, че на следващите избори за парламент ще се кандидатира за депутат от “Величие” и ако бъде избран, би могъл да оглави парламентарната група. По думите му това е началото на партията, а не краят ѝ. “Разцепихме парламентарната група и махнахме хората, които са под някаква зависимост”, заяви той пред БНР.

Създателят на “Исторически парк” представи себе си като член, симпатизант и избирател на “Величие”. “Партията ни изигра огромна роля в парламента с това, че попречи да се случи правителство с първия мандат”, изтъкна той.

“Има голям институционален натиск върху мен. Всички медии, които са собственост на статуквото, пишат срещу мен, а не срещу Николай Марков. Това би трябвало да покаже кой каква зависимост има и какъв интерес търси”, добави той и посочи, че доскорошният председател на ПГ на “Величие” Марков е излъгал за различни неща, свързани с него, които са лесно проверими.

По думите на Ивелин Михайлов депутатите от “Величие” няма да подкрепят кабинет с третия мандат:  “Ако подкрепим “Възраждане” (при евентуално връчване на тях на третия мандат за правителство на тях – б.р.) и се съгласим да работим с тях, това означава все едно да работим с ГЕРБ, защото “Възраждане” са под зависимост от ГЕРБ“, посочи още Михайлов. 

В петък парламентарната група на “Величие” напуснаха шестима депутати – Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така в групата останаха седем народни представители, което доведе до нейното разпускане. Независимите депутати в Народното събрание са общо 17.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар