Иво Христов: Президентът прави сложен дипломатически пилотаж, Радев е безалтернативен

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Комитетът ще издигне кандидатурата на Радев-Йотова. В него има над 100 човека, хора с личен авторитет. Имаше хиляди желаещи да подкрепят Румен Радев. Това заяви евродепутатът Иво Христов, който ще бъде част от предизборния щаб на Румен Радев. Президентът прави сложен дипломатически пилотаж, може да казва ”не” и да отстоява интересите на България, заяви още бившият шеф на кабинета на държавния глава

Много хора вече заявиха своята подкрепа – БСП, Слави Трифонов, Петков и Василев, и други партии. Така че подкрепата е широка, допълни той пред БНТ.

 

По думите му от ДПС имат всички основания да се борят срещу Радев, защото той поставил началото на борбата със съществуващия корупционен модел в държавата.

 

Радев е безалтернативен като фигура и съсредоточие на надеждите на обществото. Но не знае дали това ще гарантира преизбирането му. Това зависи от активността на изборите. Затова призова хората на 14 ноември да гласуват, за да не останем в това безвремие и след тези избори, каза още той.

Той отговори на въпрос дали „Демократична България“ може да гласува за Радев на втория тур: Радев от ляв през последните години бе припознат и харесван и от градската десница, защото води битки, които са важни за цялата демократична общност. Той върна мандата на Иван Гешев за главен прокурор, той се държа принципно, като излезе при хората, които протестираха. Опорна точка на ГЕРБ е, че Радев е „завил надясно“. Чрез служебното правителство Радев осигури добавките за пенсионерите, което е лява мярка, кейнсиянска политика. Той наложи либералния модел с концесионирането, аргументира се Христов, с които отхвърли твърденията на бившите управляващи.

Лявото и дясното не са закотвени по отношение на географския репер. Това също е странен обрат в пропагандата на опонентите, които твърдяха в началото, че Москва си е назначила президент. Това, че посланикът на САЩ ходи при президента – това е добре. Ако Радев беше назначен от Москва, щеше ли да опонира на Путин в Москва или пък да опонира на руския партриарх у нас. Ако пък беше човек на САЩ, щеше ли да заеме твърда позиция по въпроса за членството на Македония на ЕС. Той прави много сложен дипломатически пилотаж, той е човек, който умее да казва „не“. Той отстоява националния интерес, колкото и трудно да е, но го прави, заяви Иво Христов.

 

Иво Христов изрази категоричност, че „Продължаваме промяната“ не е продукт на Румен Радев.

 

При „Има такъв народ“ разочарованието е видимо и ще се пренесе в урните. Хората гласуваха за екранния образ на бунтаря, а получиха една объркана парламентарна група без ясни авторитети, която не успя да формира на два пъти правителство, не успя да влезе в диалог с останалите партии, логично е да има разочарование, коментира още Иво Христов.

 

Според него следващият парламент няма бъде лесен и много обещаващ.

 

Не мисля, че ще се формира бързо устойчиво мнозинство. И да се формира ще бъде разклатено още при самото си създаване. Надявам се парламентът да бъде около „партиите на промяната“. Коалицията трябва да бъде широка, управление на ГЕРБ-СДС е нецелесъобразно, това би върнало България една година назад, каза още Иво Христов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар