Идиотският тормоз с маските започва пак

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още 9 области също пак въведоха мерки срещу COVID-19

Заболеваемостта е най-висока във Варна 

Тормозът на здравните власти да се носят маски в градския транспорт започва отново в София, въпреки че лекари са категорични, че мярката вече е неефективна пред 30 пъти по-заразните, но леко протичащи подварианти на Омикрон. Така от понеделник – 25 юли, въпреки опасните жеги, всички пътници ще трябва да покриват носа и устата си. Изключение се прави за децата под 6-годишна възраст, гласи заповедта на директора Столичната регионална здравна инспекция на д-р Данчо Пенчев.

Отмяната на всички ограничителни мерки издържа по-малко от 4 месеца, след като те паднаха на 1 април. В столицата от няколко дни вече се изисква носене на маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии, а също и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения.

В петък нови 8 области също въведоха временни противоепидемични мерки. Това са Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора, Хасково и Пловдив, където също върнаха маските в обществения транспорт. От събота област Ловеч също се присъединява към мерките.

Те включват носене на защитна маска за лице в лечебни и здравни заведения, обекти за предоставяне на социални услуги и др.; спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина в места със струпване на хора; хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване; работа от разстояние при възможност; провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести; провеждане на ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване.

Заболеваемостта в страната от COVID-19 на двуседмична база е 227 на сто хиляди души население, показват данните от единния информационен портал. Най-високи стойности се отчитат в областите Варна – 365 на сто хиляди, София-град – 350 на сто хиляди, Бургас – 318 на сто хиляди, Перник – 246 на сто хиляди.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар