„Изборите са възможност да санкционирате лъжата“: Румен Радев призова българите да гласуват

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев, който е и кандидат за втори мандат, призова българите да гласуват на изборите 2 в 1 в неделя. В обръщение към народа той каза, че „колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия“.

 

„Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани, но изборите са тъкмо обратното – възможност да санкционирате лъжата; да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви; да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта; да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, призова Румен Радев. Накрая завърши: „Нека всеки, който милее за родината, както тук, така и зад граница, даде своя глас на 14 ноември.“

 

В обръщението си той поиска „и младият, и възрастния, и бедният, и богатият, и образованият, и необразованият“ да дадат своя „свободен, осъзнат и отговорен глас“ за общата съдба.

 

 

Според Румен Радев в неделя предстои да изберем какво бъдеще искаме да имаме. Той призова да се надмогнат егоистичните заблуди и спасяването поединично.

Президентът обяви, че има неотложни задачи за бъдещия парламент, в т.ч. и приемането на бюджета за 2022 г.

„Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес. Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат“, каза още държавният глава и кандидат за втори мандат.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар