Война

Избраха живота: 10 000 украински войници са се предали в плен по радиочестота „Волга“ от средата на лятото

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Около десет хиляди военнослужещи от въоръжените сили на Украйна вече са се предали, използвайки специалната радиочестота 149.200 „Волга“, която бе пусната от руската армия в средата на лятото, съобщава ТАСС, като се позовава на представител на руските оперативни служби.

Според събеседника на агенцията тази радиочестота работи от 2 месеца във всички зони на военните действия. Той разкрива, че броят на войниците, които се предават, нараства с всеки изминал ден буквално лавинообразно. „Обикновено се предават на малки групи“, лаконичен е той и добавя, че подробностите са секретна оперативна информация.

Според него това се случва, наред с други неща, благодарение на „проруското подполие“, чиито представители публикуват информация за отворените канали за предаване директно от населени места, контролирани от украинските въоръжени сили.

„Пленниците са нахранени, получават всички необходими медицински грижи“, добавя източникът.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че руски военни са изстреляли снаряди с пропагандни листовки по позициите на украинските въоръжени сили на Мариинско направление. В листовките има и призиви за доброволно предаване.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар