Избраха Ива Митева за председател на 45-ото Народно събрание

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Юристката Ива Митева Йорданова – Рупчева от “Има такъв народ” беше избрана за председател на 45-ото Народно събрание. “За” гласуваха 160, нито един “против” и 74 “въздържали се” (от групата на ГЕРБ-СДС) в залата. От депутатите, които се включиха онлайн, имаше трима “за” и един “въздържал се”. 

По групи подкрепата за нея изглежда така: 

ГЕРБ – 75 “въздържали се”

“Има такъв народ” – 48 “за”

“БСП за България” – 42 “за”

ДПС – 29 “за”

“Демократична България” – 27 “за”

“Изправи се! Мутри вън!” 14 – “за”

Заместник-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов изчете биографията ѝ, с уточнението, че се надява депутатите да направят разлика с предложението на ГЕРБ. 

ГЕРБ-СДС предложиха досегашния председател на НС Цвета Караянчева. Номинацията ѝ, обявена от Десислава Атанасова, беше посрещната с освирквания.  

Снимка: “Булфото”

До момента Митева е работила в Народното събрание като представител на администрацията, има и опит като директор на Дирекция “Законодателна дейност и право на ЕС”. През експертизата ѝ са минали повечето най-важни закони, приети в държавата през последните години. Тя стана депутат от “Има такъв народ”, като влезе втора от 23-и МИР в София, където водач е проф. Андрей Чорбанов.

Митева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. По образование е юрист и преподава право в Нов български университет. Владее английски език.

Тя е третата дама, заемаща поста председател на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар