Извадиха всичките 41 работници затрупани в тунел в Индия

Извадиха всичките 41 работници затрупани в тунел в Индия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички 41 затрупани строителни работници са спасени от тунела Силкяра в индийския щат Утаракханд, съобщава Times of India.

Успешният край на спасителната акция стана на 17-ия ден. Повече от две седмици работниците бяха хванати в капан след като част от строящият се тунел на автомагистрала се срути.

Всичките 41 работници са успешно извадени. Те извозени с линейки към близка болница, в която ще им бъдат направени пълни изследвания. Спасителите най-накрая разчистиха пътя през отломките във вторник 28 ноември и започнаха да изтеглят мъжете, слагайки край на мъчителното чакане на работниците и техните семейства.

Спасителната операция многократно е била блокирана, като работещите по спасяването са опитали да достигнат до 41-те затрупани мъже по различни начини, включително през последните дни с помощта на миньори, използващи ръчни инструменти, след като пробивната машина е отказала.

„Работата по спасяването на работниците от тунела Силкяра завърши успешно. Всичките 41 мъже са благополучно извадени“, заяви Пушкар Сингх Дами, главният министър на щата, в кратко изявление в профилите си в социалните мрежи.

КритичноБГ припомня, че още на 12.11строителните работници попаднаха в капан, след като пътният тунел, който са строили, се е срутил.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар