Турция арестува 46 души за терора в Истанбул, появиха се и кадри на сочената за извършител жена

Изверги! Украинските специални служби са подготвяли терористична атака в Приднестровието

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Голям терористичен акт на украинските спецслужби беше предотвратен в Приднестровието. Агенти на киевския режим са планирали атентат срещу президента на републиката.

Министерството на държавната сигурност на Приднестровската молдовска република представи кадри от разследването на подготвяния терористичен акт на украинските специални служби срещу висшето ръководство в Тираспол.

Украинските специални служби са подготвяли терористична атака в Приднестровието

Престъпникът, който е подготвял покушение срещу представител на властите в Приднестровието, е направил самопризнания. Украинският агент разказа и как е попаднал на територията на непризнатата република, къде е щял да се извърши атентата и кой е бил основната му цел.

Терористът е подготвял атентат срещу президента на Приднестровската молдовска република Вадим Красноселски. Според препоръките на «кураторите» е необходимо да се избере многолюдно място за опита за убийство, сред жертвите може да има невинни хора.

Служители на специалните служби на Приднестровието изпревариха нападателя и предотвратиха трагедията. Органите на реда са възстановили хронологията на събитията.

„Кола, пълна с хексоген, е трябвало да избухне в момента, в който минава кола с длъжностното лице на Приднестровската молдовска република.“

Откритото взривно устройство е било натъпкано с осем килограма хексоген, сред допълнителни боеприпаси са намерени винтове и болтове. Потенциалният брой на жертвите може да бъде измерен в десетки жертви.

В подготовката на диверсията са участвали няколко души. Цяла група хора е била вербувана от службата за сигурност на Украйна, сред които двама граждани на Молдова, които са били в непосредствена близост до обекта, и четирима граждани на Украйна, които са контролирали процеса дистанционно.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар