Известен гръцки учен е нападнат в таверна след забележка за Covid сертификат

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Известният гръцки професор по пневмология Теодорос Василакопулос е станал жертва на насилие, след като възникнал скандал в таверна, в която не се спазвали санитарните протоколи за защита от КОВИД-19, съобщава телевизия Скай.

Както разказва самият Василакопулос, той се озовал в град Каламбака, Централна Гърция, заедно с около 20 свои колеги, с които участвал в семинар. В таверна, в която влезли, не бил извършен никакъв контрол на сертификатите им за ваксинация срещу КОВИД-19, какъвто се изисква при посещение на заведения за обществено хранене.Един от присъстващите учени казал, че за защита на общественото здраве е нужно да се извършва контрол на сертификатите. Тогава групата станала обект на агресия, в началото словесна, а след това учените били изхвърлени от заведението. Собственикът и синът му блъснали професор Василакопулос, повалили го на земята и скъсали ризата му.


Ученият каза, че е била повикана полиция и е подадена жалба за случая, който е в ръцете на правосъдието. Той заяви, че обмисля да поиска полицейска охрана.

„Мисля да поискам полицейска охрана. Много често получавам заплахи. Някой се събужда в 6,08 ч. сутринта и праща съобщение в Месинджър: „Василакопулос, пукни“… Нещата отиват твърде далече“, каза ученият, който е известен като привърженик на стриктното спазване на здравните протоколи.

Алтернативният министър на вътрешните работи Стелиос Пецас определи случая като недопустим и изрази солидарност с професора.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар