Извънредно: Бивш депутат на “Промяната” разобличи схемата на Ася с продажбата на държавните земи (ДОКУМЕНТИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият депутат от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев разобличи с документи цялата схема на Асен Василев с продажбата на държавни земи.

От няколко дни се шуми, че финансовият министър се е прицелил към Държавния поземлен фонд, за да осигури повече приходи в бюджета. Той очаква от тези сделки 340 млн. лв.

Заради “серия от авантюри в областта на финансите”, Румен Радев се закани да бъде първият български президент, който ще наложил вето на държавния бюджет. Самият министър влезе в оправдателен режим като заяви, че в бюджет 2024 година няма включени планове да бъдат продавани държавни земи.

Има или няма, разкри Дунчев, който напусна “Продължаваме промяната” през март тази година.

“ФАЛШИВИ НОВИНИ! АВАНТЮРИ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМИ! На кой да вярваме? Държавата заприличва все повече на жълтите медии на Пеевски – винаги има и по нещо вярно, но в основата е манипулацията на истината.

Май остава сами да проверим кой казва истината, кой лъже и кой ни манипулира. Бърз преглед на законопроекта за бюджета на сайта на НС (https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/165235) показва, че “Продажбата на 700 000 дка държавни земеделски земи за 340 млн. лева” си е там, просто е галантно прикрита! Да, в самия закон не се говори за тази продажба, но в него и неговите не-знам-си-колко члена и разпоредби не се говори изобщо за продажби на каквото и да е било!”, коментира Дунчев в социалната мрежа.

“Но нека видим какво пише в проекто-бюджета на МЗХ към законопроекта на МС (документ “2200-МЗХ.pdf” в архивния файл https://www.parliament.bg/bills/49/49-302-01-76.zip):

Прогнозният приход на МЗХ за 2025 г. е “353 млн. лева”, при стандартни 13 млн. лв., т.е. извънреден очакван приход от онези 340 млн. лева от продажбата на държавните земи! Оп-паа…

Нека да видим какво пише и в документа “Справка по чл. 32 от УПМСНА.docx” в същия архивен файл, за който спомена по bTV Новините бившия министър на икономиката Никола Стоянов!

Пише, че отказът на Министъра на земеделието и храните Кирил Вътев да продаде държавните земи “НЕ СЕ ПРИЕМА”! Т.е. продажба на държавни земи ще има, просто “ще бъде разгледана на по-късен етап”… Когато всички забравим за бюджета и скандала…

Та така. Това е положението в родната ни мила България Да видим сега кои депутати ще се борят това число “340 млн. лева” и тези текстове за “продажбата на земеделски земи” да отпаднат изцяло от законопроекта за бюджета”, добави още Дунчев, който напусна формацията на Кирил Петков и Асен Василев със скандал.

 

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар