ИЗВЪНРЕДНО: Бойко Рашков дава Гешев на ВСС! Отива ли си главният прокурор?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешният министър Бойко Рашков произведе поредната новина! МВР шефът ще сезира Висшия съдебен съвет (ВСС) за нарушения, извършени от главния прокурор Иван Гешев.

Рашков подчерта, че няма очакване кадровият орган на съдебната власт да предприеме някакви действия и сигналът му целял да покаже безполезността на този състав на ВСС.

Рашков каза още, че следващият парламент трябва да направи радикални реформи в прокуратурата, които да премахнат субординацията и зависимостта на прокурорите от горестоящите и от главния прокурор. По думите му това не изисква свикване на Велико Народно събрание. Отделен според него е въпросът за нарушенията, които са допуснали определени прокурори и за тях е нужна реакция на ВСС.

„Трябва да се предприемат незабавни кадрови мерки по отношение на редица прокурори в нашата страна, които са допуснали нарушение на закона, които са уронили престижа на съдебната власт и те трябва да бъдат отстранени от ВСС, който вече няколко години безучастно гледа какво става в прокуратурата и не си изпълнява ролята на висш орган на съдебната власт.

Ако той не се справи, а няма изгледи да се справи, тъй като не виждам воля в този състав, това трябва да се направи от следващ ВСС, в който трябва да влязат достойни хора, които ще реагират на безобразията, които например прави един главен прокурор на държавата“, каза Рашков и уточни, че не говори само за нарушения на етичните правила.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар