Извънредно! Борисов 3 е дал над 1 милион лева на Стъки

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на ММА бойците няма как да не е доволен от предишното управление.

Над 1 милион лева е получил Станислав Недков Стъки по линия на Министерство на младежта и спорта.

 

Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по меко казано съмнителен начин при подбора на фирмите. Това каза в изявление говорителят на Министерски съвет Антон Кутев.

“Става дума за пари, които би трябвало да бъдат давани за младежки дейности, за превенция на хазарта и на наркотични зависимости. Има фирми, които през цялото време печелят с почти идентични и еднакви проекти. Тоест всяка една година има сдружения, които по един и същи начин и с един и същ проект си взимат пари вече пета година. Прави впечатление, че проектите, които печелят тази година, голяма част от тях са до такава степен сходни, че спокойно можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер, подозирам, че принтерът се намира в самото министерство”, допълни Кутев, цитиран от Факти.

Кутев уточни, че от четирите НПО-та, които са спечелили големите суми от 670 000 лв., три са свързани с Петър Коларов. “Той работи в медия. Три от финансиранията са свързани с едно лице. Става дума за над 2 милиона лева само за тази година, които са отишли в НПО, в които има свързани лица. Тоест един човек най-вероятно е управлявал цялата работа.

Част от финансиранията към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. Спомена се, че през всички тези години “ИПОН” е взимал пари по Програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб.

Другият спортен клуб, който е бил финансиран през цялото време като спортен клуб, става дума за ММА, става дума за Станислав Недков – Стъки. Освен че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 000 вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година.

‘”С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта”, допълни Кутев.

Той подчерта, че оттук нататък не трябва да се допуска пари да бъдат раздавани по този начин.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар