ИЗВЪНРЕДНО: Разликата се топи. Ваня Григорова почти изравнява с Терзиев!

Извънредно! Ваня Григорова става общинар №1 в София

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Загубилата на косъм кметските избори в София Ваня Григорова ще получи заслужено място в местната власт в най-големия български град – синдикалистката е на път да стане председател на Столичния общински съвет, издаде източник от „Московска“ №33.

След като по-рано днес на кандидата на розовата коалиция „Продължаваме промяната“-ДБ-„Спаси София“ Борис Бонев най-после му увря главата, че няма да бъде подкрепен за поста и сам хвърли кърпата, логичният завършек на драмата с избора на председател на СОС ще получи своето разрешение с избора на Ваня Григорова, обясни информаторът ни.

За целта ПП-ДБ и хората на Борис Бонев от „Спаси София“ преговарят с общинските съветници на БСП при какви условия ще застанат зад новата звезда в лявото политическо пространство.

До момента работата на местната власт в София е блокирана, защото Борис Бонев, който беше кандидатът на коалицията за общинар №1, два пъти не беше избран. И в двата пъти той беше подкрепен само от своята група в съвета.

По този повод днес Бонев обясни, че решението да се оттегли от надпреварата е колективно и подкрепено от всички общински съветници на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“). Той, обаче, спести информацията дали коалицията ще подкрепи някой друг в битката за поста.

Неуспелият кандидат за кмет на София от ГЕРБ Антон Хекимян уточни, че и неговата партия няма да издигне кандидат.

Лидерът на „Спаси София“ така и не събра нужните 31 гласа, за да стане председател на Общинския съвет. Бонев на два пъти достигна до балотаж за поста с издигнатата до момента от БСП Диана Тонова.

Бонев на практика беше номиниран за председател на СОС още с обявяването на общата коалиция и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет.

Обединението тогава разчиташе да получи мнозинство в Общинския съвет, но изборният резултат им отреди едва 23 места от 61 възможни, от които ГЕРБ имат 14 общинари, БСП – 9, „Възраждане“ – 8, по трима от „Има такъв народ“ и местната коалиция „Синя София“, а ВМРО е представена от един съветник – Карлос Контрера.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар